Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Melissa Etheridge

Napra pontos

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Tantra- a mélységes kielégülés

2008.05.20. 09:09 - Doris, a komisz

Címkék: kultúra szex szerelem lélek gondolatébresztő önismeret

Hallottam már a Tantráról, és mindig csodálattal nézek ilyenkor, hogy milyen erők rejlenek az emberben. Gyakran olyan erők, amiket aztán nem használ ki.
Csak gondolj arra, hogy az agyunknak kb. 5%- os kapacitását használjuk. Ha vészhelyzetbe kerülünk, iszonyatos testi erők képesek felszakadni belőlünk. Ugyanígy tudunk elviselni borzalmas lelki megterheléseket.
De csak akkor, ha erre rászorulunk. Egyébként őrlángon égünk.

Arról persze rengeteget hallani, hogy a szex mennyire fontos, de arról kevesebbet, hogy milyen felszabadító lehet. Vagy arról, hogy még akár meg is sokszorozhatja az erőnket.
A hinduizmus gyönyörű dolgokat adhat az embernek. Sokkal közelebb áll valós lelkünkhöz, mint az európai kultúrák vagy vallások ( na, ezzel kapcsolatban is van egy készülő postom).
Kevéssé törődünk viszont azzal, hogy ez a kultúra a szexualitást milyen gyönyörűen és természetesen építi bele a filozófiájába, életmódjába, lelkiségébe. Arra használja, hogy építkezzen belőle az ember.
Dehát nem jogos? Ha belegondolsz, hogy az állatvilágban mennyire motorikus a közösülés- ehhez képest az ember megkapta a gyönyörszerzés- érzés számtalan változatát.
A tantra szerint ha ezekkel élünk, a szexualitás eltávolodik az ilyen- olyan minőségű kielégüléstől, és magasabb régiókba repít lelkileg és szellemileg.

"A Tantra a hinduizmus több ezer éves filozófiája, aminek a tantrikus szexualitás csupán egy részét képezi. Sokan - tévesen - a tantrikus szexet a nemiség egy ártatlanabb és finomabb formájaként említik, a valóságban a Tantra egy életforma, egy sajátos út, ami az abszolút szeretetről, fejlődésről, az én szabadságáról szól, amiben a szexualitás is az egyén fejlődésének van alárendelve.

Maga a Tantra szó a szanszkrit eredetű tan-ból (kinyújt, kitágít) származik, ami a Tantrában a mindre kiterjedő tudást jelöli. A Tantra szerint az univerzum olyan akár egy óriás kelme, amibe minden bele van szőve, amiben minden mindennel és mindenkivel összefügg. Emberek, állatok, növények, bolygók, csillagok vagyis az egész univerzum energiája kölcsönhatásban áll egymással, azonban csak az ember képes arra, hogy mélyen és tudatosan érezzen - többek között a szexualitás által.

Az isteni ember

A tantrikus szex merőben eltér a nyugati világ szexuális szokásaitól, kultúrájától, mesébe illő, misztikus és varázslatos. A Tantra tanítása szerint férfiak és nők istenek, illetve istennők (Shiva és Shakti, valamint Krishna és Radha) hasonmásai, akik a tantrikus szex révén egyesülnek, ráébrednek isteni mivoltukra, és az istenek mintájára érik el a beteljesülés állapotát.
A hagyományos szexben az embereket egyetlen cél vezeti, az orgazmus elérése, ami nagyon sok esetben a szexuális kielégületlenség, az orgazmusképtelenség forrása. A felek tudatosan irányítják egymást a csúcs felé, célirányosan végzik az előjátékot, választanak pózokat, fogásokat, majd szükségszerűen elélveznek. Nem úgy a Tantrában, ahol sok esetben nem jön létre orgazmus, de már maga a misztikus együttlét megadja a szexuális kielégülést. A Tantra szerint maga az egyesülés olyan fontos momentum, hogy megtanítja a férfit az ejakuláció nélküli élvezésre, hogy a magömléssel felszabaduló energia a testben maradjon, az a szexuális együttlét forrásává váljon, hogy az együttlét akár órákon át is eltarthasson. Természetesen a Tantrában is van előjáték - ami minimum egy órán át kell, hogy tartson - és azért elengedhetetlen, hogy a párok ennek segítségével növelhessék energiáikat és figyelmüket a partner felé.

Yin és yang


A Tantra szerint, amikor a párok egyesülnek, érzik egymás nemét, a férfi átérzi a nő nőiességét, a nő pedig partnere férfiasságát. Mindkét nem magában hordja a másik nemének egy aprócska magját, ami felébreszti az ellentétes nem iránti vonzódást. A taoista bölcsek ezeket az ellentéteket yin és yang névvel illetik, amik kölcsönösen kiegészítik egymást, azt azonban meg kell tanulni, hogy ezek miképp kerülhetnek egyensúlyba. Ez történhet a megfelelő partnerrel, de a tantrikus jóga segítségével magában is elérheti az ember, hogy férfi és női energiái kibontakozzanak és egyesüljenek."


Tarammm...hát nem hangzik jól?

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr29478035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gilyankata · http://maezvagyok.blog.hu 2008.05.20. 09:47:00

Erről én is olvastam, sajnos nem eleget. Azt hiszem csodálatos lehet, ha valakinek ilyen öntudatos, és magát ennyire kontrolálni tudó partnere van.

pudingocska · http://pudingocska.com 2008.05.20. 10:33:55

A tantra szerint Pének már halottnak kéne lennie. Minden egyes spriccel egy hét minusz az életéből.:D
De különben van tantrás ismerősünk, és ő nagyon élvezi. Egyszer küldött is egy listát, hogy a szeretkezés melyik szakaszában mit képzeljünk magunk elé. Nem tehetek róla, de viccesnek találom.
Valerie Brooks könyve a Tantrikus ébredés nagyon tetszett különben.
Nekem pont azzal van bajom, hogy ez egy életforma, előre megfogalmazott hitrendszerrel.

Angel · http://thefallenangelofthedeepness.blog.hu 2008.05.20. 11:24:08

Hát, jól hangzik, persze, hogy jól hangzik! =)
De szerintem, a sok odafigyelés is hasonló, mint a tantra... legalábbis én úgy érzem. Én például, ha nem jutok el a csúcsra, de belsőséges a dolog, attól teljesen feltöltödőm energiával... mondjuk attól is, ha eljutok! =$ =)

2008.05.20. 12:55:57

Ez bizony így van. Az európai - keresztény alapú - kultúra lefojtja ezt a szép tulajdonságot. Már aki enged a képmutató teóriák késztetésének.
Én a sexuális - meg minden más - gyönyört kiteljesedésnek szoktam nevezni. Az ember nem kitágul hanem elfoglalja valódi helyét az univerzumban, azaz személyiségében kiteljesedik.
Ez a tantra. A keleti filozófiák azért birtokolják ezt a tudást, mert magukat nem egy természetfeletti valaminek rendelik alá, hanem a természetet tekintik mindenek felett a legelsőnek, és magukat e természet teljes jogú részének tekintik, azaz célul tűzik ki, hogy eggyé váljanak ezzel a természettel.
Valamikor régen Ákos, még a politikában való elkurvulása előtt írta egy dalában:
"A mindenség egységes.
Mindenki egy.
A küönbség csak látszat."
Na, aki eddig eljut, és ki is tud teljesedni, eljut a tantrához.
Ennek fontos - mert természetes - része a szex is.
És ha visszakanyarodunk ebbe a lekövesedett, sötét európai kultúrába, láthatjuk, hogy az itteni diktatórikus klérus pont ettől akarja megfosztani az embert. Érthettő, hisz aokat a legkönnyebb leigázni, akiket - ha szellemileg is, de - kiherélnek, és ezzel porig tudnak alázni. Tipikus zsarnoki felfogás.

2008.05.20. 13:05:25

Ja, és még valami. Yin és Yang is csak együtt, egyben létezik. Itt van bennünk mindkettő. Nézd meg a jelét: az a kis szemecske jelzi, hogy még a Yinben is ott a Yang, és Yangban is ott a Yin. Ők sem léteznek egymagukban. Nem fantasztikus?
Próbáljuk ezt áttenni a kereszténységbe. El tudja valaki képzelni egy személyben az Istent és a Sátánt? Vagy a Sátánt tudja valaki pozitív oldalról nézni? Pedig lehet ám. Tévedés azt hinni, hogy a Sátán hatalmat akart adni Jézusnak. Nem! Megmutatta neki, hogy mitől óvakodjon. Csakúgy, mint Lucifer Ádámnak. Hát negatív vonás az, ha nem tiltunk, hanem megmutatjuk, mitől óvakodjunk?
És mit tett ehelyett az egyház? Az Ördögtől fekete boszorkányokat megégették - gondolom, a keresztényi szeretet jegyében.

stali 2008.05.20. 13:19:58

Szerencsés dolog, hogy különféle kultúrákkal találkozhatunk. Neveltetés ide vagy oda, a kötődéseinket magunk választjuk meg - ha meg nem, tömegalany maradunk, de ennek is van létjogosultsága, sokaknak fontos, hogy ne térjenek el az adott társadalom által üdvözítőnek kikiáltott viselkedésformáktól, hogy tömegesen tudjanak pl. ünnepelni, élni, halni (nem tömeghalálra gondolok ám, hanem az ehhez kötődő pl. temetkezési szokásokra).
Doris, nálad lehetetlen röviden kommentelni, mérgemben abbahagyom!
Ja, az aranyos volt: a Biblia arra tanít, szeresd felebarátodat. A Káma szútra azt mutatja meg, hogyan tedd ezt.

Gilyankata · http://maezvagyok.blog.hu 2008.05.20. 13:59:51

mindenki Egy- csak az a baj kelgyo, hogy vannak emberek akik első perctől szimpatikusak, azt sem tudjuk pontosan miért de úgy érezzük szeretjük őket, és ott a másik fele akiktől a szőr is feláll a hátadon. Akkor ők mit képviselnek? azt amit utálunk magunkban?

ruszkibaka · http://ruszkibaka.blog.hu 2008.05.20. 14:15:06

miért érzem úgy,hogy még a keleti vallás is diszkriminál..ha két jin..ha két jang..ez hülye párhuzam volt..szóval mi is van akkor két nő,vagy két férfi nem érhet el abba a misztikus magasságba??????

2008.05.20. 14:23:20

Kata: alighanem jól fogtad meg a lényeget. Sajna igen.
Tudod, valahol olvastam, hogy aki az állatokon nevet, jól nézze meg, melyik az a gesztusuk, amit kinevetett, és hamar rájön, hogy azok bizony emberi gesztusok.
De az undorítónak tartott állatokkal is így vagyunk, gondolj csak bele: a csigát is azért utáljuk, mert nyálkás, és csak úgy tudjuk ezt legyőzni, ha rájövünk, hogy bizony mi is hordozzuk ugyanazt, csak másképp, tehát magunkat is utálhatnánk ugyanezért. Vagy a szerelmünket. Bocs, de ez bizony így működik.
Bezony, bezony, sokszor azt utáljuk másokban, amit mi is hordozunk, legfejlebb nem tudonk róla, legalábbis nem ismerjük be, vagy nem alkalmazzuk. De ez minden olyan érzéssel így van, amit másokkal kapcsolatban viselünk.

2008.05.20. 14:29:14

Ruszkibaka: nem diszkriminál, hanem inkább egybeköt. Pont a Yin-Yang az a kettősség (vagy sokszorosság?), ami kizárja a diszkriminációt. Messze más filozófia az, mint amiben mi szocializálódtunk. Még a kasztrendszer sem igazán diszkriminatív, mert abszolut természetesnek tekintik, és bizony évezredek óta - hol van ettől még a mi kölyökkorú Európánk! - hibátlanul működik, senki sem lázong ellene. Nyilván nem ok nélkül.

Gilyankata · http://maezvagyok.blog.hu 2008.05.20. 14:31:43

kelgyo- pedig már akartam küldeni neked egy nyálas puszit- én kis gonosz.... de ha te utálod a csigát?

2008.05.20. 14:35:01

Kata: nem tudsz olyan állatot mondani, amit utálnék. Tényleg.
Úgyhogy ... szóval a nyelvet kispóroltad .... :-((((((((((( te kis Imádnivaló Gonosz. ;-)))))))))))

2008.05.20. 14:40:17

Egy apró szösszenet az utálatról. Sokszor mondják, hogy nem szeretik a pacalt, mert a marha gyomra volt, vagy a nyelvet, mert a marha vagy a disznó szájában volt. Én minden ilyen kijelentés kapcsán meg szoktam kérdezni: tessen mondani, a tojást meg tetszik-e enni? (Hát, ha nem, akkor pechem van, bár ilyennel még alig találkoztam, és akkor sem az volt az indok, hogy a tyűk seggéből jön ki. Nem érdekes?)

proaktiv · http://proaktiv.blog.hu/ 2008.05.20. 16:18:50

Nem, nem, nem és NEM értem…

Na nem a posztot, mert a tantra azt tény, hogy működik, persze türelem és gyakorlás kérdése, nem utolsósorban partner kérdése.
Minden esetre nem kell túlmisztifikálni, próbálgassátok, egészségetekre! Megéri!

Ismétlés, a …

Provokátor

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.05.20. 16:25:29

Kata: Én azért egy pasitól se sajnálom az ejakulációt :-) Ezt a részét elég nehezen tudom elképzelni. Mármint hogy anélkül is éppen úgy. Én azt tanultam, a kettő összefügg.

pudingocska: Nekem meg éppen az tetszik, hogy egy életforma. Lehet, hogy azért, mert egy szimpatikus életforma. A harmóniára törekszik, és olyan fajta támpontokat ad, amik emberiek, szerethetők. Mennyivel jobb az, mint mondjuk a pokoltól félni és prűdnek lenni egy életformában.

Angel: Én sem ismerem a "pozitúrákat", és azt gondolom, egy elnyújtott, jól odafigyelős szerelmeskedés már egészen az lehet.

kelgyo: A legjobban a "sátán"- os rész tetszik. Mert nekem a tudatomban ő úgy él, mint az örök kérdező, kétkedő, aki az elvakult hittel szembeállítja a döntés szabadságát (a rossz döntését is), a gondolkodás szabadságát. És nyilván úgy fogja föl a létet, mint egy játszmát. igyekszik meggyőzni magának, igyekszik több verziót eléd tárni, de a döntés mindig a tiéd.

Kata: Szerintem meg úgy lehetséges, hogy aki neked szimpatikus, az nem biztos, hogy magához hasonlóhoz vonzódik. van mikor valaki és az ő párja teljesen más embberek.

stali: A Biblia arra tanít???? Tiszta horror az egész. Jézus tanít arra, hogy szeress. És ő példát is mutat ebből.
De a Káma szútra...az mán döfi :-)

proaktiv · http://proaktiv.blog.hu/ 2008.05.20. 16:34:25

Doris,

A kommentekben megjelenő elméleti megközelítést, még akkor sem ha tudom hogy a szex is" fejben történik"...

Provokátor

proaktiv · http://proaktiv.blog.hu/ 2008.05.20. 16:37:24

"De a Káma szútra...az mán döfi :-)"

A Káma szutra... azt is elmondja hogyan tedd! ;)

Provokátror

Gilyankata · http://maezvagyok.blog.hu 2008.05.20. 16:47:04

Na de azt mondjátok el nekem mi az az EZO sex- a napokban találkoztam ezzel a kifejezéssel. állítolag baromi jó valami, de nem tudtam rájönni, hogy mi, kerestem a netten is de .... lehet, hogy nem jól kerestem?
Különben Doris én sem sajnálok a pasiktól semmit, de ha olyan jól tudja uralni a helyzetet, hogy akár órákon át is képes szerelmeskedni az a nő részére az igazi, hát hogyismondjam?
Vagy pedig gyorsan végez, puszi és fordul a másik felére, aztán ha neked jó volt jó, ha nem akkor is annyi.

2008.05.20. 17:52:22

Kata: nem tudom, de igazából nem is érdekel, mert zokon venném, ha az ezotériát is megpróbálnák bestsellerré tenni. Szerencsére ez a szemlélet nem olyan könnyen emészhető, mint a slágerek.
Úgy gondolom, hogy a fent leírt tantrikus örömszerzés az talán valami ilyesmi, de akkor ne rövidítgessünk. Nekem ez olyan divatfílinget sugall, mint a retro, meg ilyesmi. Az ezotéria van olyan masszív nézet, hogy aki bírja, az úgysem divatosítja, aki meg mégis, azt nem érdeklik a mélységek. Úgy kell nekik. ;-))))))))))))))))))))) Nem tudják, mit veszítenek.

pudingocska · http://pudingocska.com 2008.05.20. 18:02:42

Doris, nem hiszem, hogy csak ez a két megoldás létezik... Én kapásból egy csomót fel tudnék sorolni.:) És mindegyikhez hozzátenném, hogy biza nem az én szívemből indulnak ki, habár néhányuk nagyon közel áll hozzá.

Gilyankata, nem ESZO-ra gondolsz?

kelgyo, szerintem, az ezotériát már rég bestsellerré tették.

2008.05.20. 18:28:15

Pudingocska: kikre gondolsz? Mert ha Milne, Saint Exupéry, Richard Bach, James Redfield akkre gondolsz, akkor OK: Ők ugyanis a nyugati taoizmus, illetve ezotéria jeles képviselői, és egyben népszerűsítői is.
De vehetjük Tini (Alias Bródy János) dalszövegeit, bennük ott van rejtve.
Vagy Weöres Sándor.
Hadd ne soroljam.
Egyik sem bestseller, legalábbis a maga fajsúlytalan népszerű irodalmi értelmezése szerint nem.

katalekta · http://katalekta.blog.hu 2008.05.20. 18:50:27

Először írok ide....veterán barátnőm.
Szerinted ki vagyok? :)

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.05.21. 06:30:47

pudingocska: Nem gondoltam, hogy ez a két út létezik. Azt gondoltam, hogy mikor a saját világképem kialakult, sokkal inkább az olyanfajta dolgok épültek be, amik egy ilyen életformában élnek, mintsem az ateista vagy a keresztény életformák elméletei.
kelgyo, kata: Tehát érdemes eszo néven keresgélni :-)
Ezotéria mint bestseller- hehe, ez jó. Ha az, akkor nyilván köszönhető annak, hogy az emberek új utakat keresnek- vagy egyáltalán utakat, hogy a világukat megtalálják.
katalekta: Üdv Néked, Kata! Látom, blogot is nyitottál :-) Remélem, hasonlóan fogod élvezni, mint én.

Gilyankata · http://maezvagyok.blog.hu 2008.05.21. 08:26:50

Látom gyülnek a Katák, de azért vigyázat! Nem összetéveszteni!
pudingocska lehet, hogy ESZO de én még attól sem lettem okosabb. Ha lesz időm még bőngészek majd, de ha valaki tudja a választ ne tartsa magába.


süti beállítások módosítása