Melissa Etheridge

Napra pontos

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Gyilkolós

2009.03.04. 06:30 - Doris, a komisz

Címkék: közélet gondolatébresztő

Tegnap temették el a tatárszentgyörgyi gyilkosság áldozatait. Ahogy várható is volt, rengetegen elmentek, magyarok, romák, mindenki. Ez így jól is van.
Arra gondoltam, hogy ez most egy olyan helyzet, amikor egy kicsit közeledhetne egymáshoz a két oldal. Most mindenki elgondolkodhatna, miben, hogyan kellene változni ahhoz, hogy valami jobb legyen. Elvileg a szörnyűségek közelebb hozzák az embereket egymáshoz, vagy nem? Az emberek megdöbbennek, együttéreznek, kicsit talán megtisztulnak, és akkor lehet egy új fejezetet nyitni. Így képzelem.
Egy menekülő gyereket agyonlőni- Kevés ennél mocsokabb dolog  van. Ilyenkor arra kellene gondolni mindenkinek, hogy ez egyszerűen nem történhet meg. Szégyen, hogy köztünk, itt élők között vannak olyanok (magyarok és cigányok), akik ilyenre képesek (meg még egy csomó más dologra is). Gondolkodjon el ma minden magyar, és minden magyar cigány, hogy mikor, mit követett el a másik ellen, és mindez hová vezethet! Hát ide.
Valamelyik éjjel Spíró Györgyöt láttam a tévében. Azt mondta, éppen azon az úton járunk, ami annak idején a koszovói konfliktushoz (jájjj, de szépítő szó! Nem: a koszovói gyilkoláshoz) vezetett. Hamarosan polgárháború lesz itt is, ha valami más irányba nem indulunk el. Magyarok is, cigányok is. Mert mindenkinek van sara.
Szóval lehetne így magunkba mélyedni ott a sír fölött, elgondolkodni, és változ(tat)ni. Lehetne ilyet is.
Csakhogy én itt élek ám Tatárszentgyörgy mellett. És itt nincs megtisztulás, együttérzés... ilyesmi. Félés van. A cigányok félnek ott is, nálunk is, a harmadik településen is. A félelem pedig agressziót szül. Tudom, hogy Tatárszentgyörgyön figyelik az autókat, és megmondták a romák, hogy ha meglátnak egy szürke terepjárót (olyat, amilyen a gyilkosság előtt bóklászott a telepen), nem fognak kérdezni semmit, csak porrá zúzzák a kocsit is, meg aki benne ül, azt is.
Na? Most akkor jobb? Most akkor elért valamit, aki ezt a mocskot művelte? Most akkor kevesebb lopás lesz, meg verekedés, meg a segélyezést is megoldják egycsapásra?
Affenét. Minden sokkal rosszabb lesz, mint volt, elárulom. A cigányok félnek, nekik mostantól minden fehér ember ellenség. Egyszer valaki majd üt, a másik visszaüt... Vagy ez már el is kezdődött?

Ps: Csak zárójelben kérdezem, vajon hány bosszúra szomjas romának jutott eszébe az olaszliszkai gyilkosság, ami szintén közfelháborodást keltett, mégse vonultak ki a magyarok kapákkal, kaszákkal, hogy felnyársalják a bűnösöket? Nahát.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr56978337

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.04. 08:10:56

TemetésElmentem Csorba Róberték temetésére. Nem szeretek kórházba, temetésre járni, nem szeretek az elmúlással foglalkozni, de most úgy éreztem, hogy ott kell lennem, mert ez több volt egy szimpla temetésnél. Többezredmagammal nem csak azt az 5 éves kisfi…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teknős 2009.03.04. 09:41:23

Az a baj Doris, hogy a cigányok (én negyven éve élek emellett a nép mellett és magyarul cigányok voltak éa nekem maradnak is) nem most kezdtek el gyilkos indulatokat táplálni a magyarság ellen. 2006-tól folyamatosan szítja valaki őket. 2006-ban a fiam még résztvett egy cigányosztálytársának a szülinapi buliján, ma pedig csapatostul támadják meg a magyar gyerekeket ezek a cigányok. És valóban nem kérdeznek, hanem kegyetlenül és aránytalanul brutálisan támadnak.
A cigányok pedig nem elég okosak ahhoz, hogy észrevegyék, valaki felhasználja őket!

teknős 2009.03.04. 10:02:31

Elfelejtettem mondani. Tegnap az egyik fiammal a baleseti sebészetetn voltunk, mert két cigánylány hátulról nekifutásból lelökte a lépcsőn.
Tavaly június 3-án az árokparton ez a "hölgy "
video.google.com/videoplay?docid=3874348246686638761

egy bottal támadt két -az árokparton fűvetnyíró- fiamra. Az ok a cseresznyefa, amelyről akkor még nem is érő cseresznyét lopkodó két gyerekét elzavarták a fiaim.
Azt ugyan nem tudta az Ági, hogy ha azt állítja a rendőröknek, hogy az én fiaim brutálisan összeverték őt és a két gyerekét, akkor nem elég arra hivatkozni, hogy elment orvoshoz és a Heim Pálba vitte a gyerekét, mert a rendőrök lenyomozzák (természetesen hazudott), de azt tudta, hogy a gyerekeim szemeláttára le kell tépnie a ruhát magáról és az ügyészségen fel kell jelentenie a férjemet, mert megerőszakolta őt és cigánysága miatt bántotta.

Már megkaptam a rendőrségtől az értesítést, hogy vádemelési javaslattal megküldték a nyomozati anyagot az ügyészségnek a fiúk megverése ügyében.
A fiúkról látlelet készült és természetesen a férjemet meg sem gyanúsították, de nekem ez bizonyíték arra, hogy a cigányokat valakik képzik és piszkálják.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2009.03.05. 06:34:38

@teknős: A saját vezetőik "képzik" őket, és azok a politikusok, akik most ott voltak a temetésen, szintén. Az a hozzáállás, ami az országban van, tökéletesen képzi őket arra, hogy mikor, mivel támadjanak, vagy védekezzenek. Nehéz az embernek belátni, hogy hibáztam. A cigányoknak elismerni, hogy ők is benne vannak, hogy ez történt szentgyörgyön, sokkal nehezebb, mint elégtételt követelni, mártírkodni, rasszizmusról beszélni.

teknős 2009.03.05. 09:31:29

A fő baj, hogy már semmit sem fogunk megtudni erről az egészről. A vadászpuskából a söréteket tartó tokot csak szándékosan lehet széthagyni. Öt méterről a sörétkosár nem nyílik szét. Egy orvos nem képes valakiről megállapítani, hogy lelőtték. Mi van a feleséggel és a többi gyerekkel?

Ott sírok a fiam és az unokám holtteste felett és nem mondom a halált megállapító orvosnak, hogy hallottam a lövéseket, amikor lelőtték a gyerekemet és a kisunokámat...

Az a baj, hogy erről mindenki azt fog hinni, amit akar.

Én például azt, hogy kigyulladt a ház és füstmérgezésben meghaltak ketten. Majd reggel megérkeztek a cigányvezetők...

A cigányok meg egészen mást fognak gondolni.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2009.03.06. 05:32:28

@teknős: Az is a baj teknős, hogy erre felénk a rendőrök félnek kimenni a telepre, a verekedésekhez. Például az x kávézóból betelefonál a tulaj, hogy a cigányok most verik szét a helyiséget, akkor úgy két óra múlva érnek ki intézkedni. gyanítom, valami ilyesmi volt ott is. De lehet, hogy annyira nem is nyomoztak intenzíven, mert nem akartak belenyúlni a trutyiba... de nem akarok vádaskodni. Ha viszont 20 km- rel odébb is úgy működnek a dolgok, mint itt, akkor simán lehetett hanyagság, vagy egy olyan, hogy "ne másszunk bele" túlságosan a dolgokba. Ekkora nyilvánosság mellett nem lehetne lőtt sebet hazudni oda, ahol nincsen.

Határozott Szándék (törölt) 2009.03.06. 17:41:33

"és megmondták a romák, hogy ha meglátnak egy szürke terepjárót (olyat, amilyen a gyilkosság előtt bóklászott a telepen), nem fognak kérdezni semmit, csak porrá zúzzák a kocsit is, meg aki benne ül, azt is. "

Aztán meg csodálkoznak, ha lelövöldözik őket.

teknős 2009.03.06. 23:49:40

"Ekkora nyilvánosság mellett nem lehetne lőtt sebet hazudni oda, ahol nincsen."

Az újságíróinkról külön véleményem van. Mondjuk, az, hogy a társadalom odajutott, ahová, én a sajtót tartom a legnagyobb felelősnek.
Az öszödi beszédben is megemlíti, hogy fel kell készíteni a sajtót. Aztán ki tudja mit takart ez a felkészítés.

A kórház is egészen dodonai választ adott a kezelésről...

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2009.03.08. 07:20:48

@Határozott Szándék: Erre mondom, hogy mindenkinek van sara.

@teknős: Ha nem is a legnagyobb mértékben, de bizonyosan felelős a sajtó. A közízlés, a kultúráltság, az érdeklődési kör, az ingerküszöb helyzetéért bizonyosan felelős a sajtó.
Ez a szentgyörgyi eset pedig egészen titokzatos. Napról napra furcsább.

teknős 2009.03.12. 20:09:48

Nem tudom olvasod-e még itt ezt a hozzászólást.

Tegnap a 15 éves általános iskolás fiamat kirabolták, az (MP4-est elvették tőle) és utána (történt más is közben)leütötték és összerúgták. A Heim Pálban van. A múlt éjszaka arra vártunk, hogy megműssék, mert megsérült a szemmozgató ideg, ahogy több helyen eltört az orra és a járomcsontja.

Senkinek sem írtam a tettesekről, mégis mindenki tudta, kik tették. Nagyon szomorú vagyok. Ez egy nagyon szomorú történet.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2009.03.13. 06:07:50

@teknős: Teknős, nem tudok mit mondani. Nagyon sajnálom, és ha már így mindenki tudja, remélem példásan megbüntetik őket. A fiadnak pedig gyors gyógyulást kívánok. lelkileg is. :-(


süti beállítások módosítása