Melissa Etheridge

Napra pontos

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Csúnya dolog

2009.03.13. 21:32 - Doris, a komisz

Címkék: gyerek

Péntekenként nem én hozom haza a kicsiket. Ezeken a napokon valamivel kevesebbet rohangálok, mivel mr. Darcy szabadnapos, és intézi ezeket a dolgokat.
Ma is így van ez. Kora délután érnek haza, egy ideig örülgetünk egymásnak, aztán megcsap a gyanú szele.
- A suliban mi újság? Van- e fekete pont? (Soha nem szoktam EZT, és ÍGY kérdezni).
Okoska elkomorul, szégyellősen lehajtja a fejét. Rosszat sejtek. Naggyon jól komponált... szerintem színjáték a fele. Néha azt gondolom, hogy csak manipulál. Azt akarja, hogy megbánónak lássam, és megússza a szidást. Hisz előbb még annyira nevetett. Nem is gondolt a fekete ponttal, csak most, mikor rákérdezek.
- Szóóóval?
- Van, igen.
- Mire kaptál feketét? (Kiver a víz. Már megint mit felejtettem el?)
- Nem tanultam meg a környezetet.
- Miért nem tanultad meg? (Miért nem tanultam meg vele)? Miért nem szóltál, hogy tanulnod kell? (Miért nem jöttem rá, hogy tanulnia kell)? És egyáltalán: Mire kaptad? Feleltél, vagy mi?
- Nem, csak Zs. néni mondta, hogy tegye fel a kezét, aki megtanulta, én meg nem tettem fel.
- NEM TETTED FEL???
- Nem.
- Ennyi? Nem tetted fel a kezed, hogy megtanultad, és feketét kaptál? (Nem voltál képes egy morzsányit füllenteni a védelmemben?) Nem is kérdezték ki senkitől?
- Hát nem.
- Szerinted mindenki tanult, akinek fent volt a keze? (Vagy netán volt még más is, aki így lebőgette az anyját?)
- Biztos nem, mert mindenki feltette, csak én nem. Biztos nem tanulták meg mindannyian.
- Viszont ők nem kaptak feketét. (És nem gondolták az anyjukról, hogy nem törődik a környezet tanulásával).
- De hazudtak, és az csúnya dolog.
- Na, persze. Ez is egy szempont.

Mostmár biztosan tudom, hogy sokkal jobb volt, amikor még nem akart ennyire jó, és becsületes gyerek lenni. Addig sokkal ritkábban égtem ÉN a tanárnénik előtt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr371000823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levena 2009.03.14. 22:54:37

Szerintem ez kiakasztó, hogy kézfeltartásos alapon adja a pontot :( Nem is értem. A pontot, osztályzatot tudásra szokás adni, azt pedig akkor tudja meg, ha erre vonatkozó kérdéseket tesz fel a gyereknek. Bevalláos alapon ezt nem lehet. Szerintem ez a történet a tanárnak égő. Nagyon. Akik feltették a kezüket, kaptak piros pontot ezek után? Ha nem, miért nem? Miféle megkülönböztetés ez? Miféle hozzáállás?
Azon kívül azt sem értem, miért lenne neked égő, hogy a gyerek nem tanult? Még ha csak elsős is: március van. Rendben van, hogy elsőben a gyereket meg kell tanítani, rá kell szoktatni a rendszeres otthoni készülésre, s ezért eleinte a szülőnek nap mint nap meg kell néznie a leckét, és esetleg ki is kell kérdeznie. De ennyi idő alatt már a gyerek is tudja már, hogy mi az az iskola, mi ott a dolga, nem neked égő, ha nem szólt, ha nem kért meg, hogy segíts neki és kérdezd ki a leckét. Vagy ha még ennyire mellette kell állni - el tudom képzelni, hogy van ilyen gyerek - akkor is lehet egy rossz napod neked is. Dolgozol, és van még másik két gyereked, az lenne a csoda, ha mindig minden nap lenne időd és energiád minden leckét átnézni és mindent kikérdezni, és mindig ott ülni mellette amíg tanul... Szerintem nem baj, ha vannak ilyen esetek, ebből fogja megérteni és megtanulni, hogy nem az anyja dolga észben tartani az iskolai feladatokat, hanem az övé. Nem, egyáltalán nem égő :) Jobb is, hogy egy ilyen fekete pontot nem vett a lelkére... Nem is szabad, teljesen igazságtalan. Engem most komolyan kiakasztott, hogy csinálhat ilyet egy tanár...

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2009.03.15. 17:08:45

@Levena: Bízom benne, hogy volt ennek célja, vagy nem pont így történt, talán a gyerek nem pontosan emlékszik. Ha így volt, az tényleg furcsa, nekem legalábbis. Ha nálunk becsületesek, akkor a büntetés is más mérce alá esik. Nagyon méltányolom az őszinteségüket, gondolván a nem iy oly távoli jövőre, mikor esetleg létszükséglet lesz, hogy ne hazudjanak nekem, és bízzanak bennem. Mindegy, tnéni így, vagy majdnem így oldotta meg, ezen már nem változtathatunk.
Az iskola alsó tagozatában konkrétan többször kihangsúlyozzák, hogy a feladatok elvégzése, a felszerelés rendessége a te felelősséged. Neked kell ellenőrizni, rendbe tenni, stb. Nálunk nem minden esetben van így, ezt olykor megszívom, DE már érzem az előnyeit. Nagyfiam önálló, felelősségteljes, nem kell aggódnom (néhány rövidebb időszakot leszámítva), hogy beletojik az iskolai dolgaiba.

hohohó 2009.03.15. 20:52:32

tanítónéni nevel az életre.
időben kell azt kezdeni.Így lesz igazi felnőtt.A hazugságok megfelelő időzítésének megtanulásával, és a többiek hazugságai közti eligazodással.

hohohó 2009.03.17. 19:43:50

Okoskának küldöm ezt a dalt, mert becsületes fiú volt:
www.youtube.com/watch?v=FB1jYD1oZRA&feature=related
Aztán hallgattasd ám meg vele...


süti beállítások módosítása