Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Közélet

2008.03.28. 08:29 - Doris, a komisz

Címkék: blog család szerelem gondolatok napló iskola életem


Nem nagyon tudom, hogy mi lesz az iskolákkal mostanság.
Egy dolog persze, hogy most már napi szinten látod a tévében az őrültségeket...lehet szörnyülködni...de basszus (szubbasszus) mi ebben élünk!!!

Tegnap beszéltem egy anyukával, aki nálunk a nagy SZMK tagja.
Azt mondja, nagy része ki sem jön az információknak a városba arról, hogy a felső tagozatban mik történnek.
Az például, hogy az ötödikesek nem járnak vécére, mert a nagyok vannak bent cigizni, és megverik őket. Hogy a kollégiumban nem egyszer nyitottak már úgy be a felsősök szobáiba, hogy gruppenben játszadoztak egymással....sok- sok elhallgatott dolog.
De nem is csodálkozom, hisz a múltkori eset is, amiről írtam, agyon van sunnyogva azóta is.

A szülők retorziókat fognak kérni. Egy belső házirendet, amely - törvény ide vagy oda, "emberi jogok" ide vagy oda- valahogy mégis gátat vet az állati viszonyoknak.
Ezzel egy időben pedig rengetegen már be sem íratják a gyerekeiket elsőbe, inkább elviszik innét. Vagy megvárják a negyedik végét, és akkor lépnek. Akkora az elvándorlás, hogy saját iskolabuszt akarnak indítani, ami reggelente beviszi az itteni gyerekeket a szomszéd városba.
Jó, mi?

Csak állok, és nézek. Mindenki arról beszél, hogy tarthatatlan a helyzet, és mégsem történik semmi...

Én is tehetnék valamit. Tehetnék? Nem tudom. Tevés lenne az, vagy csak erőlködés a semmiért?
Megyek mindjárt, és körülnézek az iskolák honlapjain, valamint megeresztek néhány telefont....menekülőre fogtam a dolgot.
Hát ezt tevésnek semmiképp nem nevezném.



A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr10400159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gilyankata · http://maezvagyok.blog.hu 2008.03.28. 13:24:33

Ne hidd, hogy nálunk székelyföldön vagy bent a románoknál jobb a helyzet. Tarhatatlan az egész. Láttam én is a felvételt azzal a fizika tanárral és mondhatom nagyon felháborító. erre fel elküldik a tanárt és a gyerek köszöni jól van. A leginkább az igazgatónőre vagyok ki. Nem állt ki a saját embereiért, ő a leghibásabb az egész szituációban. Az első lépés az kellett volna legyen, hogy a gyerek az egész iskola előtt bocsánatot kérjen a tanártól és min 5 magaviselet, ja nem 5 nálatok az jó jegy akkor 2 hogy épp ne bukjon. Komoly reformok kellenének a tanügy terén, mert lassan oda kerülünk mint Ámérikában.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.03.29. 09:24:15

Szóval Székelyföldről írogatsz...ááá, ezért imádom az internetet! Sose találkoztunk volna különben.
Tudod, most beszéltem egy sulival, kedden délután vár az igazgató úr a gyerekkel egy beszélgetésre. Elvileg vallásos iskola, gyakorlatilag ma már annyi a hitélet, hogy az erkölcsi nevelésre rámennek erősen. Iskolaköpeny, és egy belső szabályzat, ami bizonyos dolgokat nem enged. De ezzel együtt 5- féle sport, akárhány zene, grafika, festészet, tűzzománc, többnapos kirándulások, táborok...stbstb. Amit olvastam az oldalukon, abból úgy érzem az a meleg fegyelem. Egyszerűen fogják a gyeplőt.
Azon gondolkodtam, lehet, hogy ez fiamat is korlátozza valamelyest, de mégis biztonságot adhat neki. Tudja, milyen korlátok közé kell betenni magát. És tudja, hogy másoknak is. Vagyis nem kell támadásoktól tartania, vagy felesleges megaláztatásoktól. Az órákon tanítás folyik és számonkérés, nem kocsmai üvöltözés.
Ez az iskola miért tudja megcsinálni ezt, és a miénk miért nem?
Bár tegnap összevitáztam barátnőmmel, aki azt mondta, edzettséget kell szerezni a gyereknek a későbbi életére....kiakasztott. A félelem nem edz. Ha a fő tevékenysége az kell legyen, hogy megvédje magát, az nem edz. Ezek elfojtják a fantáziát és gonosszá teszik az embert. Nem hiszek abban, hogy a farkasok közt farkassá kell válni.

Délibáb 2008.03.29. 12:03:19

én azt nem értem, az iskola miért falaz a kis gengsztereknek. Az ő érdekük is lenne, hogy az ilyeneket kitegyék. Különben ez történik, hogy a normálisakat viszik el a szülők, és marad a selejt.

A félelem nem edz, a félelem megnyomorít és kérget növeszt az emberre. Ha gyerekem lenne, nem pont így nevelném, mert - talán naivan - azt hiszem, hogy az élet lehet más is. opnt, hogy arra nevelném, hogy találja meg a neki való közeget, amit, remélem, most nektek is sikerül.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.03.29. 20:08:21

Nem tudják megoldani a dolgot. Akkora változások kellenének, amit nem tud a vezetés felvállalni. Nyilván felül kellene vizsgálni a házirendet, nyilván törvények is kötik őket, nyilván konfliktus lenne sok szülővel...egyszerűen a morál annyira lecsúszott, hogy fenekestül kellene felforgatni az egészet.
Ezt nem tudják megtenni, viszont kimondani a saját tehetetlenségüket az kudarc lenne. Így nem marad más, mint hallgatni, és "tömködni a lyukakat". Portaszolgálat és zárható kerítés- ez megint fura, hisz a legnagyobb bajok BENT vannak.
Annyit nem tudnak elérni, hogy a gyerekek normális ruhában járjanak és órát lehessen tartani.
Nincsenek könnyű helyzetben, csak épp így meg sem fogják oldani.

háztartás · http://www.haztartas.com 2008.04.12. 17:11:57

Olyan egyszerű a megelőzés - minden szempontból!
A kályhához mennék vissza, mert a számokkal van baj!
Ha 2 (!) számot megváltoztatnánk a közoktatási törvényben és annak megfelelően élnénk, minden szellemi, anyagi következményével - tudom nem lenne könnyű,azonban
roppant eredményes lenne !
Mi az akadálya a kognitív, stressz- és erőszakmentes iskolának ( óvodának - itt is léteznek horror számok ) - a társadalmon, a pedagógusokon, a gyerekeken és
családokon kívül :-)))?
Megmutatom!
Olvassuk el, gondoljuk át az eredeti számokkal a szöveget, majd a zárójelben szereplő számokkal!
Következtetésével forduljon képviselőjéhez!
"A közoktatási törvény 66. § (5) bekezdése szerint az iskolába felvett tanulók osztályba vagy csoportba való beosztásáról - a szakmai munkaközösség, annakhiányában a nevelőtestület véleményének kikérésével - az igazgató dönt. Az osztályok, csoportok szervezésének szabályait a törvény 3. számú melléklete határozza meg. Eszerint az iskola 1-4. ( 1-12. ) évfolyamán az osztályokat oly módon kell megszervezni, hogy az iskolai osztályba felvett gyermekek, tanulók száma
ne lépje túl a maximális 26 ( 13 ) fős létszámot. Az iskolai osztályokra megállapított maximális létszámot legfeljebb húsz százalékkal át lehet lépni a nevelési év, illetőleg a tanítási év indításánál, ha az iskolában az adott évfolyamon csak egy iskolai osztály indul; továbbá a nevelési év, tanítási év során
abban az esetben, ha új gyermek, tanuló átvétele miatt indokolt."( Forrás: OKTATÁSI JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA, www.oktbiztos.hu )


süti beállítások módosítása