Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Így is lehet

2008.08.16. 08:32 - Doris, a komisz

Címkék: szórakozás nyár életem

 


Kérem szépen, olyan helyen voltam tegnap, hogy ihaj. Strandolás egész nap, de nem is akármilyen.
Megtekintettük a
kiskunmajsai fürdőt. Csodás hely. Van öt csúszda körülbelül, jacuzzik, tekergők, hullámzók, szabad víz- minden, amire vágyhat valaki egy forró nyári napon.

(
Itt jobbra ismét egy láthatatlan "tovább" link várja a kattot)

 
Csúszda I. :  A legszolídabb. Kb 8 méter széles, lankás, lefelé négy „pattintóval” bélelve. Gyermekek félúton elakadnak, utána kézzel lökik magukat, nagyobb testű felnőttek kellő lendület után másfél méter magas faros ugrásokkal haladva csapódnak a vízbe. Használat előtt érdemes zsírpárnákat növeszteni az altájra, hogy a pattanós utazás csontos koppanásával ne zavarjuk a többi fürdőzőt.

Csúszda II., III. : Meredekebb eséssel, magasabb toronnyal felszerelt játékok. Minimum 200 km/h sebességgel szánkázol lefelé tetszőlegesen popsin, hason, mellen, arcon. Azt gondolod, kezedben tartod a dolgokat, valójában a szabadesés állapotába kerülsz az elrugaszkodás után azonnal.

Csúszda IV, V.: Az igazán bátrak szórakozása. Tekergők, bújkálók, csavargók. Erős izgalmi állapotot, szívdobogást, vérbőséget okoznak nem csak a használónak, de hozzátartozóinak is.  Kiváló lehetőség a gátlások levetkőzésére; itt még az is visít, aki amúgy egész életét a közöny sivár mezején éli végig .

 Ha elunjuk a nadrágszaggatást, lehet menni a keringőbe. Ezen a helyen őrületes erősségű vízsugarak forgatnak körbe- körbe, középen pedig lelkes szurkolók röhögnek eltorzult arcodat figyelve.

Medencébe érkezésed után az első vízsugár azonnal begyűri az EGÉSZ fürdőrucit a fenekedbe (igen, az egyrészest is. Igen, még a vállpántját is), második pillanatban becsapódsz egy 150 kilós szőrös hátba, harmadikban magad alá taposol egy három éves gyereket (visszanézve még inthetsz neki kedvesen mosolyogva), majd elérkezel a kijárathoz. Ez kétféle módon működik. Ha bent akarsz maradni, kidob az örvény és felken a falra. Ha ki akarsz jutni, akkor is felken a falra, de utána a vérző koponyáddal együtt visszaprésel a körbe és kezdődik elölről minden (gatyabegyűrés, szőrös hát, eltaposott gyerek, fal).
Nos, számomra érthetetlen módon, mindenki imádja és nevet nagyokat tőle. Jómagam is.

 Említést kell, hogy kapjon a sokféle bugyogó és jacuzzi. Ezek alulról nyomnak fel iszonyatos erővel vizet és buborékot. Az emberek föléjük állnak és élvezik ezt. Főképpen idősebb hölgyek töltik itt az idejüket, ami nekem némileg döbbenetes, mert az én csekély 20 másodperces tapasztalatom az volt, hogy olyan beható alsómosást sehol nem kapsz, mint egy ilyen álldogálóban. De bizonyos, hogy komoly élvezetet is tud okozni ez valakiknek.

Lehet, hogy azért van sötét barlangba telepítve a lehetőség?

 Hullámmedence: Egy csoda! Teljes lazulás, lebegés. Kitapasztalva a hullámok ritmusát, lágyan ringatózhatsz rajtuk. Nem kitapasztalva literszámra nyelheted a vizet, vagy tüdőzheted le, hogy átmosd dohányfüsttel szennyezett tüdődet.
 
És a kedvencek kedvence, jeeee: igazi tó kecskebékákkal… akkora kecskebékákkal, hogy a két tenyerembe nem tudnám belefogni őket. Úszol és figyelnek a vízből. Nem látod, csak az orrukat, szemüket. Nézitek egymást, aztán uppsz, ők el. Imádom őket, mert szépek, értelmesek és teljesen ártatlanok.

A tó közepén jéghegyet formáló légvár. Kapaszkodókon mászunk fel, aztán 6 méterről ugrunk a mélybe. Jó kis bátorságpróba, mert felérve látjuk igazán, mennyire hatalmas, akkor viszont már nincs visszaút. Csak ugrani lehet. Gondolkodni nem (úgy, ahogy én tettem), mert ha nézzük a mélységet és agyalunk, akkor pánikba esünk és ott ragadunk örökre.
Én kis híján így jártam. Végül mielőtt gyökeret eresztettem volna, mégis ugrottam. Befogott orral, mint a gyerekek. Sebaj. De ugrottam.

 Sok- sok bekezdésen át áradozhatnék még, mert csak töredékét soroltam el a szórakozási lehetőségeknek, de felesleges lenne.
A medencék mellett úszómesterek tömege, a vízmélységek éppen megfelelőek, bejárók, lépcsők csúszásmentesek, rengeteg árnyék; a kaja és az ital másodosztályú árkategóriában. A belépő ára felnőtteknek 1500, gyerkőcöknek 1200 HUF- ba kerül úgy, hogy egy európai hírű helyről beszélünk. Akár vissza is élhetnének ezzel a helyzettel (ahogy ezt általában tapasztalhatjuk), mert akkor is özönlene a nép, ha minden élményért még pluszban kellene dobálni a százasokat. De itt nem. Itt bemész és tiéd a világ. Lehetsz gyerek, visíthatsz, kacaghatsz kedvedre, ahogy én is tettem, más is tette. Totális lelki elernyedés. Egy hely, ahol azt érzed, ez itt érted is van, rólad is szól, nem csak a bevételről.
Van ilyen is. Lehet így is.

(Egy gond azért van. A mosdók nagy részében sajnos nincsen tükör, és ez bizony megnehezíti az életet. Zavarba ejtő érzés, mikor hosszas röhögés után a saját párod világosít fel, hogy azért bámul mindenki, mert az egész héten fújkált lakk a víztől bemerevedett a hajadba, ettől olyan vattacukor- szerű csomag meredezik a fejeden… ez okoz némi billenést a gondtalan lazulásban. Nem is tudja más helyre állítani, mint egy újabb csúszás a nagy sárga anakondán.)

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr73618274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movhu 2008.08.17. 22:10:18

Elolvastam, és olyan odavágyódás fílingem lett :)
Igaz bő két hete toltam már le a nagy madzsar tónál, de egy kis medencés pancsi még beférne...csak a pénztárcát kell megnézni hozzá, hogy neki befér-e :)

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.08.18. 06:43:25

Menj el, aztán postolj róla. Majsa megérdemli a szép szavakat.

óvatos_duhaj 2008.08.19. 15:13:25

Aztán a szauna meztelen-e?

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.08.19. 17:29:03

Hehe... szauna ezúttal kint volt. majd télen is megtekintjük esetleg.


süti beállítások módosítása