Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Teher alatt nő

2008.11.25. 21:00 - Doris, a komisz

Címkék: gondolatok

Gyorsan átkúsztam még kiflihez és azonnal meg is találtam ezt:

"- hát jó - mondta wolf. - nekem jó szüleim voltak, de ha rossz szülei vannak az embernek, az hevesebb ellenállást vált ki belőle, és tulajdonképpen az hasznosabb.
- ugyan! - mondta opál. - több energiát követel, ez igaz, de mivel mélyebbről indul az ember, végül is nem jut följebb, csak tékozolja az erejét. persze akinek sok akadályt kell legyőznie, az hajlamos azt hinni, hogy messzebre jutott. tévedés. a harc még nem a haladás."

Ez most úgy nekem nagyon bejött így hirtelenjében, mert mindig azt szoktam mondani, mikor nagyon szar valami, vagy emlékezek szar dolgokra, hogy teher alatt nő a pálma, meg más ilyen hülyeségeket, de lehet, hogy ez úgy, ahogy van, nem igaz, mert nő az így- úgy tényleg, de barátom, próbáld már ki, csak úgy egyszer komolyba', hogy ráb**ol a pálmádra (mindegy, milyen, hogy vízi, vagy datolya, vagy Yucca, vagy bármi... érted?) Bármi pálmádra tegyél már rá egy követ, és akkor nézzed meg, hogy hogyan fog az nőni. Tedd oda mellé azt a másikat, a másik pálmádat, arra meg ne tegyél semmit, csak locsolgassad, meg szeretgessed, meg tápozzad, és akkor hasonlítsad össze a kettőt szépen, hogy melyik nő jobban és magasabbra, és hogy most akkor jó az a teher, vagy nem jó. 
"Mert a harc még nem haladás."

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr13788570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hohohó 2008.11.25. 21:28:03

magamhoz mérem a világot, vagy máshoz mérem magamat?
Önbecsülés, vagy külsőség?
Menyország-e kikerülni az átlagba a pokolból?

pszichogenya pudingocska · http://pudingocska.com 2008.11.26. 00:03:50

Szerintem, a legtöbb ember szenvedésfétisben "szenved".

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.26. 06:26:05

hohohó: Egyrészt nem nagyon értem, amit írtál, másrészt gyanítom, hogy aki a pokolban él, annak mennyország az átlag.

pudingocska: vagy sokan úgy gondolják, hogy boldogan, nyugodtan élni csak valami csalással elérhető, ezzel együtt szégyenteli állapot, vagyis hősiesebb, szimpatikusabb dolog boldogtalanul élni. Volt egy tanítványom, aki iszonyú körülmények közt volt gyerek. Már tíz évesen tudta, hogy az a célja, hogy abból a környezetből kikerüljön, és épp ezért, mikor nem a tesóit istápolta, vagy tüzelőt gyűjtött, akkor tanult. Így tudott egy szakmát szerezni, és az átlagba kikerülni. van egy másik ismerősöm, akit nevelőszülők neveltek, sokat bántották, aztán korán önálló lett. Dolgozik, és annak örül, hogy van háza és munkahelye. Átlagos életet él. A középiskoláknál, ahol mostanában jártam, az a tendencia, hogy a gimnáziumokban mindig a jobb anyagi és egyéb háttérrel rendelkező gyerekek vannak, míg a szakiskolákban a szegényebbek, vagy a rosszabb családi körülmények között élők. Van kivétel persze, most az átlagról beszélek. Pont tegnap mesélte egy ig. helyettes, hogy náluk a 650 tanulóból majdnem 400 ingyenes tankönyvre jogosult a háttér miatt. Vajon ha a fent említett példák nem kapnak plusz terhet, hová juthattak volna?

teknős 2008.11.26. 08:12:58

Iszonyatos ostobaság és felelőtlenség az oktatás szétverése. Azzal, hogy 30-40 fős osztályokban tanítanak, bezárják a kis falusi iskolákat, olyan gyerekektől veszik el a jövőt, akikben több van. De abbab is hagyom, mert én sem leszek boldog.

hohohó 2008.11.26. 08:15:49

doris!Erről írok!
Hogy látja, ha a társadalmi átlagot eléri, az neki már a menyország!
Akinek meg lehetősége volna az átlag fölé emelkedni(és itt nem feltétlen csak az egzisztenciális szintekre gondolok), ő életében gyengébb lesz küzdeni akarásban, nem szerez olyan kreatív gondolkodásmódot(Van egy D. nevű blogoló, aki nemrég írta, hogy amikor gáz van, akkor a legtalálékonyabb...:-)))lenne-e találékony, ha nem kellene küzdenie?Paris Hiltonnak is megvan a maga pokla és menyországa, meg neked is, nekem is)
Szóval ha Doris pl. Paris Hilton egzisztenciájához méri a sajátját, akkor amiben él, az lehet a pokol...
De ha a lehetőségeihez, akkor lehet a csúcs is.Teccikértenimitakarokmondani?Nnnna!

teknős 2008.11.26. 08:21:43

Tegnap egyébként találkoztam a tökéletes boldogsággal. Marcsikám(2,5 éves) a konyha asztalnál ült a kakaója felett. Nézett ki az ablakon és ennyit mondott: A hó gyönyörű és pörgősszoknyás vagyok.

Majd elégedetten belekortyolt a kakaóba.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.27. 08:27:28

Nos, amit tegnap írtam a szülői értekezletről, az is annyira idevág. Százszor mondtam már, hogy minden összefügg mindennel, és ha az ember leírja a gondolatait, akkor kiderül mindez. Ha valami foglalkoztat, az élet napokon belül mutat valamit, ami válasz lehet, vagy tovább gondolása a dolgoknak.
Nem jó az iskolarendszer, az sem jó ( a szöveghez ragaszkodva), ha a család nem jól működik... egyszerűen szívszorongató látni, ha igazságtalanul szenved egy gyerek, és minimális esélyekkel indul az életben (önhibáján kívül). karma ide vagy oda, minimális esély azért kellene, hogy legyen.

teknős: Én pedig vettem három pár kesztyűt (olyan, hogy ujjas kesztyű, és ráhúzható ujjatlan, háromféle módon hordható), és két napja mindhárom gyerek kesztyűben alszik, eszik, játszik. :-)

kif · http://kiskifli.blogol.hu 2008.11.27. 20:42:49

én eddig mindig arra gondoltam, hogy ha küzdünk, akkor az jó, mert előrevisz. gondolom nem feltétlen van így, mert mindennek van másik oldala. szóval igazából ez a könyvből csak egy kiragadott rész, és nem is feltétlen erről szól, csak ezen a kis szövegrészleten elég sokat gondolkoztam. mert ez olyan, hogyha állítunk, akkor tagadni is muszáj, majd a tagadásból lesz az állítás, és annak a tagadása, ami végül a kiindulópont felé mutat; de így átgondolt és teljes.

a könyv címe: piros fű, és boris vian írta. briliáns szöveg, mellesleg (nem).

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.27. 20:55:02

Én pedig azt gondolom, hogy a teher az a próba. Sokan megtörnek alatta, nem lesz belőlük semmi, elkallódnak, vagy örökösen sajnálják magukat, elterülnek a szenvedéseikben. Mások utat keresnek, kikerülik a törzsükkel a terhet, vagy félretolják, erőlködnek. Erősödnek, mert élni akarnak, ezalatt százszor több energiát fogyasztanak pusztán az életben maradásért, mint az a másik. Ha sikerül kibújni a teher alól, hát akkor szárnyalni fognak, és fejlődni, hisz nekik az már maga lesz a kánaán. De addigra sok időt elveszítenek. Lehet nekik sajnálkozni, vagy azt mondani, az tett erőssé, amit megéltem. ha nem azt az életet kapod, amiben vagy, nem azzá leszel, aki vagy. Így ha szereted magad, nem adnál oda a múltadból semmit. Így kellett lennie, hogy ez legyek most.
Felnőtteken ritkán szánakozok az életük miatt. Magamon legkevésbé, pedig higgyétek el, voltak kanyarok benne jócskán. Ha gyereket látok szenvedni, az nagyon fáj. valahogy úgy képzelném, hogy nekik úgy természetesen járna a biztonság, némi melegség, szeretet, és annyi jólét, hogy ne fázzon, és legyen mit ennie.


süti beállítások módosítása