Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Most lehet, hogy figyelmeztetést kapok én is

2009.02.02. 05:59 - Doris, a komisz

Címkék: közélet

Ne gondoljuk már, hogy azért, mert valamit elhallgatunk, vagy nem úgy mondunk ki, ahogy van, azzal minden esetben jó ügyet szolgálunk. Na, és akkor most Pásztor Albertet figyelmeztették, és Draskovics Tibor úgy jöhetett ki az ügyből, hogy mégis neki lett igaza. Végül mégiscsak azt mondhatta, hogy ilyet mondani csúnyaság. Azt mondani, hogy az utcai rablások elkövetői száz százalékban cigányok voltak Miskolcon, az csúnyaság.
Dehát ez az igazság! Nem baj, akkor sem mondjuk ki ezt így.
Szerintem meg nem azon kellene a szőrszált hasogatni, hogy mondta- e (az igazat), hanem azon inkább, hogy miért van az úgy, amit mondott. Az talán közelebb vinne a megoldáshoz. Ahhoz, hogy sok év múlva majd ne kelljen ilyeneket mondani.
A társadalom szétszakadt, és a politika mesterségesen gerjeszti ezt a folyamatot. A romákat nem integrálják, hanem megkülönböztetetten pátyolgatják. Ahogy ezen ügy kapcsán is szó volt róla: Ha a kihallgatás során a gyanúsított nyilatkozik a társadalmi helyzetéről, származásáról, az a cselekélmény megítélésekor akár enyhítheti is a büntetését(!)
Mintha ezt nem tudtuk volna eddig. Szerintem meg ezek a megkülönböztetések azok, amik az ellentétet szítják, nem az amúgy is nyilvánvaló tények kimondása. Ahogy a fiaim is haragudnának, ha egyikük több lehetőséget, elnézést, figyelmet kapna, mint a többiek.
Azt is furcsállom, hogy a Híradóban arról nem volt szó, hogy a mezőkövesdi Cigány Önkormányzat elnöke és maga a vajda is kiállt a rendőrkapitány mellett. Ez nem volt a tévében, csak az, hogy néhány ember üldögélt egy kanapén mélyen felháborodva az "etnikai elmarasztalás" láttán. Ordított a jelenetről, hogy egy beállított szituáció az egész.
Nem volt itt etnikai semmi se, kérem szépen. Miskolcon bűnöznek a cigányok, és kész. Tudja mindenki, a kapitány meg most kimondta. Ez meg olyan volt a szemforgató politikának, mint egy "heringes arculcsapás". Mert ilyet nem mondunk nyilvánosan. Még akkor sem, ha igaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr96917480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Délibáb 2009.02.02. 09:25:45

Roppant káros, mikor így összemossák a dolgokat ráadásul. mert ha azt mondta volna a seriff, hogy a rablásokat mind cigányok követték el, mert *ezek* *ilyenek*, akkor az ha nem is rasszizmus, de faji alapon való megkülönböztetés. Amit viszont valójában mondott, az egy tény megállapítása. A valóság pedig nem sért senkit.
És miért káros?
A fodrászom olyan hangon mondja, hogy fel kéne robbantani az összes cigányt, mintha az időjárásról beszélne. Most nyilván az jön le neki, hogy van egy ilyen nagy felső összeesküvés, akik képmutatóan védik a cigányokat, megbüntetik ezt az embert, aki csak az igazságot mondta. Hát, pedig én (a fodrász) is csak az igazságot mondom.

Összemossák, egyenlőségjelet tesznek a kettő közé.
Holott.

Délibáb 2009.02.02. 09:31:47

Azt is kár lenne tagadni, hogy nehezen megy az együttélés a békés kispolgárok és a putriból a városba felkerült romák között.
De erre sem a szegregáció a megoldás, bár kétségkívül ez a kényelmesebb, kántálni, hogy "húzzatok vissza a cigánytelepre". Vagy megveretni a rendőrrel.

Ehelyett jó lenne nem elfelejteni, hogy vannak törvényes utak. Feljelenteni, megbírságolni szemetelésért, csendháborításért. Nem azért, mert cigány, hanem, mert vannak szabályok, amiket be kell tartani. Persze ehhez kell kooperatív rendőrség is, aki nem azt válaszolja, hogy "jajkezitcsókolom, ezek ilyenek, mit csináljunk." Gyertek ki, cimbik, intézkedni, ha kell, akkor huszonötször egy nap.

teknős 2009.02.02. 12:08:13

Az a baj, hogy azok az értelmiségiek és politikusok, akik immáron 20 éve dolgoznak a rasszizmus elleni harcon, nem állnak fel és nem mondják, hogy amit eddig tettek nem hogy segítette a cigányságot, hanem ellenkezőleg, éppenhogy kiélezte a szembenállást, ezért mi bocsánatot kérünk mindenkitől és elmegyünk oda, ahol hasznunkat veszi a társadalom.

A cigányság pedig képtelen arra, hogy kilépjen az áruló vezetői árnyékából és felismerje az érdekeit!(Erre egyébként mi többségiek is képtelenek vagyunk!)

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2009.02.02. 17:01:24

Miskolcon élek immár két éve. Annyit elöljáróban mondanék, hogy abszolút toleránsnak mondhatom magam, mind a nemzetiségi kérdésekben, mind szexuális hovatartozást firtató dolgokban, mind egyéb vonatkozásiban az életnek. Eddig teljesen toleráns voltam a roma kisebbséggel is, igaz, előző lakóhelyemen /Vas megye, kis város/ összesen két roma élt, teljesen beilleszkedve a lakóközösségbe, takaros családi házzal, valamint munkahellyel rendelkeztek. Aztán költözés, lakhely Miskolc...mondhatom nyugodtan, hogy itt van az ország cigányságának az esszenciája... tömény valóság. Nyugodt szívvel mondom, s lehet érte akár perelni is /elérhetőségemet is megadom ha kell/, hogy ezeknek az embereknek esze ágában sincsen a társadalmi, erkölcsi elvárásoknak megfelelni. Nincs igényük a tisztaságra, a napi higiéniára, de még a hetire sem. Nincs igényük a tiszta, rendezett lakásra, otthonra. Nincs igényük a műveltségre, arra, hogy írni, olvasni tudjon. Fennen hirdetik etnikai hovatartozásukat, továbbá műveletlenségüket. Ezt pedig az állam jutalmazza, lásd: óvodáztatási segély, támogatás. Nonszensz, hogy az állam jutalmazza a butaságot, a műveletlenséget... mindezt úgy, hogy 5 éves kortól kötelező óvodába járni, ezért nem jár /csak, ha roma vagy és nincs 8 általánosod/ jutalom! Felháborító. Igen, a pozitív diszkrimánció azt érte el, hogy teljes ellenállást váltott ki a munkából és fizetésből élő emberek körében ez a csoport, s ennek viselkedése. Mert mindent megengedhetnek maguknak. Minden második kukázó roma, s közöttük minden 5. gyerek!!! Iskolába nem járnak, holott kötelező, de szankcionálni nem /tudja, akarja/ az önkormányzat, ilyenkor ugyanis nem utalható a családi pótlék. Dolgozni? Minek? Hisz több segélyt összeszed, mint aki bérből és tisztességes munkából él. Akar valamit? Elveszi. Nem kér, hanem 3-4en odamennek a 12 éves gyerekhez és elveszi. S ha csak ennyi történik, még hálát lehet adni az égnek... Miskolcon az a helyzet, hogy akinek erre módja és lehetősége van, az nem engedi, hogy a gyereke egyedül járjon iskolába, még ha felsős akkor sem. Ami az Avast illeti... 15-20an laknak egy lakásban.. a lépcsőházban szétlopják a radiátorokat, csapatokban közlekednek, s nem éppen barátságosan viszonyulnak az emberekhez... s a rendőrök bizony kimennek ha kell 100szor is. A feljelentéseket is megteszik. Rablásnál a módszer a következő: sokszor nem mélyen szúrni a delikvensbe. Szabálysértés, 8 napon belül gyógyul. Pénzbüntetés? Ne nevettessük egymást :DDD miből fizetné ki? A miskolci városvezetésnek pont integráció volt a terve... ezért kaptak a cigány telepről kiköltöztetett családok lakást a városban. A telepeket lebontották, talán ha még egy van... A terv nem jött be, ezek az emberek nem tudnak a "többségi" társadalom normái szerint élni...
A 8 éves korosztály 50 % roma.
Egyébként akinek fenntartásai vannak az általam elmondottakkal, javaslom egy hetet eltölteni egy avasi lakótelepi lakásban. Ha szerencséje van, akkor a ruhái megmaradnak...

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2009.02.03. 06:16:48

@Délibáb: A szegregáció a legrosszabb. Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy a rendszerváltás előtt nem voltak ilyen ellentétek. A romák nem vboltak elhalmozva, pátyolgatva... a társadalom egyenrangú, és velünk egyenlő kötelezettségekkel bíró tagjai voltak. Dolgoztak, mert nem volt segély ész nélkül. Balhék sem voltak, és a társadalom is elfogadta őket. gyerek voltam, de valahogy nem emlékszem ilyen széthúzásra. Ez lenne a megoldás (ha még vissza lehetne csinálni)Egyenlő kötelezettségek és jogok. Büntetni a cigányozást de a parasztozást is. Addig feszítik a húrt a politikusok, hogy a magyarok egyszer megelégelik, és nekiugranak a romáknak. Szerintem a miskolci eset már közel járt ahhoz, hogy a szimpáti tüntetés valami több legyen.

@teknős: Csak azt tudom mondani, hogy rasszizmus Mo.-on azóta van, mióta harcolnak ellene. Itt olyan sose volt, ami Amerikában, hogy sötét bőrű nem léphet a járdára. Amióta a cigányok "ráérnek" verekedni, lopni, rabolni, azóta van, hogy bizonyos helyekre nem engedik be őket (mert mondjuk már ötször szétverték). Mondjuk, ha szétveri, aztán nem engeded be, akkor meg feljelent. Maradjunk annyiban, hogy súlyos a probléma, de mesterségesen kreált, és húsz év alatt óriásira dagasztott.

@vicger: Igen, így nehéz megértőnek, és toleránsnak lenni. Már megértem a miskolciak reakcióit a kapitányt ért támadás miatt. Draskovisot kellene oda az Avasra költöztetni. Kíváncsi vagyok, akkor tudná- e ennyire osztani az erkölcsi normákat.

hohohó 2009.02.03. 07:16:05

Az a baj, ha elveszed a segélykét, akkor lopni, rabolni fog.
Dunántúli színesfémes dúsgazdag cigány panaszkodik hogy már őket is szétlopják.
Úgy van ahogy Lakatos Attila (borsodi vajda) mondta:Nem ismernek se Istent, se embert....
Azt mondom én is, hogy aki pátyolgatni akarja őket, meg megvédeni az tegye.Ott mellettük.
Neveljen veszett kutyát, és amikor 10-szer megharapta, akkor is simogassa. Sok ilyen Pásztor Albert kell a rendőrségre.

endrecske · http://eborbath.blogspot.com/ 2009.02.03. 09:06:10

Ez a történet röhejes. Eltudnék képzelni egy erről szóló filmet groteszk jelenetekkel, amelyben a helyeikért foggal körömmel ragaszkodó politikusok különböző társaságokban különböző véleményeket fogalmaznak meg...például a cigányokról.
Azért meglepő, hogy a polgármester, a vajda és a tüntetni készülő cigányok(!) is átlátják a helyzetet, csak Draskovics Tibor miniszter úrnak nem sikerült eddigelé az irgum-burgum-on kívül véleményét a cigánykérdésben megalkotnia. De hát ilyen a politika álszentek szövevényes hálózata.. sajnos..bár nem tudom miért csak ilyesféle emberek indulnak választásokon.
Doris: nem megy a baloldali iwiw linked, a kezdőlapod linkelted be, nem az adatlapod, így meg sajnos mindenkinek a sajátja fog megjelenni.. amelyiknek a végén egy sorszám van, az a helyesebb/hasznosabb link...

teknős 2009.02.03. 09:16:41

hohohó!
A segélykét nem elvenni kell, hanem átalakítani. Vidéken kistérségi konyhákat kell üzemeltetni, ahol adnak és kihordanak napi 3 étkezést , a használt ruhák ból lehetne gyűjteni és adni valami kevés tüzelőt is, hogy ne fagyjanak meg. így biztosan arra lenne fordítva a segély, amire szánják.
Szerintem spórolni is lehetne vele, megfelelne a humanitárius követelményeknek, munkahelyeket teremtene és nem tenné vonzóvá a megélhetési gyereket, ingyenessé lehetne teni az iskolai étkezéseket is mindenkinek, akár a csp-ből lenyisszantva a "tehetősebbeknél " .

Ami a legfontosabb, ha tévézni is akar, akkor azért már dolgozzon meg! Ösztönöznénk a munkára, miközben nem hagynánk őket éhenhalni.

vicger · http://vicger.blog.hu/ 2009.02.03. 15:27:31

teknős, szociális étkeztetés most is van. Lakhatási támogatás most is van. Ezek mind normatív ellátások, tehát nem "pofára" megy, ha emberünk bele esik abba a jövedelmi sávba, ahol ez jár, akkor jár. A magyarnak is egyébként. Az iskolai étkeztetések, szintén nyugodt szívvel mondom, ingyenes a roma gyerekeknek. Nem azért mert roma, hanem mert ha 3 vagy több gyermek van, akkor féláron van az étkezés, ha ez mellé tartósan beteg, vagy rendszeres gyermekvédelmi ellátásban is részesül, akkor térítésmentes az étkezés. S ebbe a kritériumba, /igaz ez most részemről általánosítás/ a romák 99 százaléka bele fér. Azzal van a legnagyobb probléma, hogy az össze szedhető segély, rendszeres szociális, ápolási díj stb, alig kevesebb, mint a minimál bér. Hát hülye lenne elmenni dolgozni, ha otthon lábat lógatva is kap annyi pénzt, mint 8 órában dolgozva. Az első lépés a segélyek minimalizálása, hogy a kevésbé választhatóság elve érvényesüljön /kevésbé legyen vonzó a segély a munkával szemben/ Azonban van még egy nem elhanyagolható dolog, azt az embert, aki megszokta hosszú éveken keresztül, hogy nem dolgozik, csak van, azt nem lehet visszaintegrálni a munka világába, egyszerűen nem lehetséges. Nem egy szociológiai tanulmány szól erről, hogy munka nélkül eltöltött 8 év után már alig van esély visszatérni a dolgos hétköznapokba.. Smidth vagy Smidt Mária /terror háza/ beszélt arról, hogy taníttatni kell őket. De kérem szépen, 18 évig tankötelezett a gyerek!!!! Nem csak a magyar gyerek, de a roma is!
Valóban, mindennek az oka a rendszerváltás. Azt megelőzően mindenki dolgozott, volt munkahelye, még ha csak látszat munkahely is, de valóban dolgoztak a romák. Nem is volt semmi konfliktus, vagy legalábbis minimális. A rendszerváltás után azonban a mindenkori kormány teljesen magára hagyta a romákat, de nem csak őket, a gazdálkodókat is, a tsz-ben tömörült kistermelőket is... De ez a múlt, ami most van az a jelen. A szomorú, és nevetséges, és bicskanyitogató valóban az, hogy totál hülyének nézik az embert a felsőbb körökben. Hogy nem lehet ilyet mondani, hogy cigány bűnözés? És hogy ejnye de csúnya és megengedhetetlen? S akkor az milyen ami a mondat mögött van? Komolyan mondom nevetséges ez az álszentség, amivel a "fejesek" kommunikálják a témát.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2009.02.03. 15:39:44

@hohohó: Ma már arról beszéltekk hogy a rendőröket pszichológiai tanfolyamra (vagy kommunikációsra) küldik, mert P.A.- et sem tudták volna az újságírók ilyen helyzetbe hozni, ha elvégzett volna egy ilyet. Basszus! Arra megy a pénz, hogy a rendőr hogyan kerülgesse a tényeket, ahelyett, hogy... hadd ne folytassam.

@endrecske: igen, ez a jó szó: álszent ország, álszent politika. Fentebbi hírtől nagyon ideges lettem ma. Eszement ország.
Link javítva.

@teknős: Néhány kisebb önkormányzatnál vannak erre törekvések. A polgármester(!!!) beosztja a pénzüket, vásárol belőle nekik tüzelőt, a maradékot pedig részletekben adja oda nekik. Láttam a tévében. A lakosok is örülnek neki, mert az "apuka" nem issza el már első nap, anyuka pedig nem szórja el kólára. Kérlek szépen, valamelyik okos már nyilatkozott, hogy TÖRVÉNYTELEN. Joga van mindenkinek arra költeni a segélyt, amire akarja !!!

hohohó 2009.02.03. 17:52:37

akkor ismét, bár nem akarom ismételni magamat:
www.indavideo.hu/video/Ciganybunozes_3

hohohó 2009.02.03. 18:12:34

ez lakatos attila kell a parlamentbe, meg még sok ilyen


süti beállítások módosítása