Melissa Etheridge

Napra pontos

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

A kártyavető

2008.11.13. 06:21 - Doris, a komisz

Címkék: emberek életem életek

- Úgy el vagy csendesedve, drága.
- El.
- Gond van?
- Csak a szokásos.
- Szóval otthon van baj?
- Persze. Megőrült ez a majom megint.
- De mit jelent az, hogy megőrült?
- Egy agresszív állat. Mindenkivel kötekszik, veszekszik. Hát most volt a gyerek születésnapja, és tudod, mit kívánt, mikor a gyertyákat elfújta? Azt kívánta, apa tűnjön el.
- Őket is bántja?
- Persze, mindenkit.
- De miért nem hagyod el, ha így viselkedik?

- Mert azt mondta az orvos, hogy nem lehet tudni, akkor mi lenne vele. Agyilag zokni, érted? És akkor még be is kattanhat, és kiirtja a családot. Azért.
- Zokni?
- Igen. Meg van őrülve teljesen. Mi meg szívunk. Képzelheted, milyen élete van a gyerekeknek... Kivessem neked a kártyát? Neked szívesen kivetem...

- Na jó. Vesd ki.

És kiveti. Ismert kártyavető különben, de nem mindenkinek, és nem mindenkor. Állítólag csak annak csinálja, akinek szereti a kisugárzását, viszont pénzt nem kér érte. Amíg pakolja ki a lapokat, remeg a kezem- azt mondják, nagyon jók a megérzései.
- A gyerekeid imádnak... nagyon jó a kapcsolatod velük. Áldás van rajta. Akarsz még gyereket?
- Nem. NEM!
- Akkor vigyázz nagyon, mert valaki jönni akar hozzád. Ha megszületne, nagy szerencse jönne vele.
- Nem akarok gyereket. Érzem, amit mondasz, állandóan stresszelek emiatt. Nem lehet több gyerekem, kész, ennyi. Mondom is neki mindig.
- Jól van, vigyázz akkor. A pénzügyeid nagyon jól alakulnak. Nézd meg, csupa jó lap van itt. Minden erőfeszítésed jóra fordul. És ez itt a párod. Gyötrődik mostanában... vagy nem is. Már annyira nem. Most olyan  (ingatja a fejét)... olyan fásult kicsit, de sokat gondolkodik dolgokon. Vannak tervei munkával?... Pénzzel? Vár most pénzt valahonnan?
- Nem. Tervei vannak.
- Na, azok jól alakulnak. Szerencsésen alakulnak a tervei. Van itt egy férfi a közeletekben... van valami férfi, aki segíthet nektek?
- Nem tudok róla.
- Na, akkor ezt megnézzük bővebben.
Lefordított lapokat pakol néhány helyre.
- Ja, vagy úgy... nem, nem... van itt valaki, aki akar téged. Szerelmes beléd, és fog is jelezni neked. De te elküldöd... és itt egy másik is. Ez egy fiatalabb. A kártya azt mondja, elküldöd őket, és a pároddal maradsz. (Fürkészve néz rám) Ő szeret téged, és fél, hogy elveszít. Lehet, hogy ezért gyötrődik? Férfiak miatt?
- Meglehet...
- Persze azt csinálsz, amit akarsz, a kártya nem szentírás, csak jelez. De tudjad: a párod nagyon szeret.
A szeméből pedig azt olvasom: Nem is tudod, milyen szerencsés vagy. Aztán mikor megy el, megpuszil. Fura.
Az ember soha nem szokta megpuszilni a műkörmösét.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr61766416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movhu 2008.11.13. 14:54:41

Hmmm, hmm. Engedtessék meg, hogy az elején lévő törénetre reagáljak.
Miért van az, hogy ez itt ennyire jellemző Magyarországon? Tradicionálisan nem tesznek semmit a nők, akár fizikailag, akár érzelmileg bántják vagy kizsákmányolják őket. Miért nem? Soha nem fogom megérteni.
A legtöbb nő azt hiszi, hogy "mert úgyse kellenék senkinek". És amikor mégis lép, akkor kiderül, hogy férfiak hada küzd érte...érdekesek a nők.

teknős 2008.11.13. 15:46:24

Igen. Erre értem én azt, hogy egyáltalán nem tudatosak.
Pedig eltartják magukat, célratörőbbek, szorgalmasabbak. Az önbizalmuk pedig akkora, mint egy marék lepkéé. Én sem értem.

LESLIE · http://vorospezsgo.blog.hu/ 2008.11.13. 19:31:38

Szerintem a lepkék önbizalmával semmi baj nem lehet... :)

Amúgymeg testközelből gyerekeskedtem egy pont ilyenben, hogy ti. a faterom mindenét elvesztette volna velünk, ha anya elhagyja, így aztán zokszó nélkül leszúrta volna bármely sarkon, mondjuk. Volt is rá példa, hogy kórházba juttatott embert kocsmai verekedésben fiatalkorúan... Nehéz ám így lépni. Mert bizony nem kevesebbet, mint a HALÁLT kell megkockáztatni!... És még hagyján, hogy a sajátját, de dobja oda a gyerekeit?... akik még túl kicsik, hogy maguk döntsenek a nyomorúságos élet vagy a nagyon esélyes halál között... Iszonyat az ilyen. Az ilyen "apákat" ki kellene iktatni, egyszerűen. Mindenki, de mindenki fellélegezne utána, és senkinek se hiányoznának. (Én már tízévesen is kockára tettem volna a magam életét, ha van választásom, csak szűnjön meg az az állapot, ami végül húsz év elteltével szűnt csak meg, és a mai napig kísért...) Másrészt nem szabad elfelejteni, hogy a sors pontosan ilyen eszközökkel dolgozik, és a próbatételeinket nem kerülhetjük meg. Főleg mert mi választottuk magunknak.
Én aszondom, nem kell sajnálni, főleg nem bírálni. Fejet kell hajtani előtte, amiért viseli az igen-igen nehéz sorsát. Hiszen e nélkül ki tudja, lennének-e olyan jók a megérzései...

hohohó 2008.11.13. 21:34:59

Az ember (meg én is) olyan, de olyan élőlény, hogy élete során 90%-ban olyan akadályokat küzd le, amiket ő saját maga állított magának.
A kártyavetésről meg nem tudok mit mondani...

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.14. 06:18:37

Most annyira örülök, hogy így megfogtuk a dolog lényegét (amely nem a kártyavetés jelen esetben :-) ). Még néhány morzsa a nőről: Egyedül működtet egy fatelepet, amiből összejött egy közel 400 nméteres ház az erdőaljon a hozzá dukáló kerttel. Egyedül mindent, mert még takarítónőt sem fogadhat, mert balhé lenne abból is. Iszonyatosan erős és ügyes nő, de ahogy Leslie írja, nála a "vége van" az idők végezetéig tartó zaklatást jelentené. Az sem jobb, mint a mostani helyzet, és amíg a törvény nem segít, addig hiába fordulna rendőrséghez, vagy bírósághoz- ezt meg tudjuk, hogy így van.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.14. 06:39:17

Ja, és a megérzései: gyerek, lehetséges gyerek, tervek, mr. Darcy dolgai teljesen állnak. Az erőfeszítéseim mutatják, hogy tán beérnek komolyan is, csak már jöhetne a nap, mikor tényleg. Pasikról nem tudok, de ugye én nem látom meg az ilyesmit, csak ha már valaki belemondja a fejembe. Azt viszont tudom, hogy mr. Darcy alaptalanul tart attól, hogy van- lesz valakim. A kártya jól mondta: nincs szükségem férfiakra.


süti beállítások módosítása