Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Nők

2009.02.13. 21:08 - Doris, a komisz

Címkék: életem


Péntek 13. Nem érdekel amúgy, a rádióból tudom meg ezt is reggel. Sebestyén Balázsék elemzik, hogy vajon létezik- e olyan, hogy szerencsétlen nap. Balázs azt mondja, rezgések vannak. Igen, igen, ezt már milliószor hallottam, és valahol tudom- hiszem is, hogy így van. Amit gondolsz, azt vonzod magadhoz. Ha rosszakat gondolsz, irigységet, csalást, bizalmatlanságot, sikertelenséget, akkor alacsony a rezgésed, és akkor csak alacsony rezgésű dolgokat tudsz előidézni: irígységet, megcsalatást, bánatot, sikertelenséget.
Balázs nagyon jól mondja. Annyira világos, logikus, ahogy levezeti... Rezegni kell, ennyi az egész. Magas frekvenciájú rezgés kell, és nem lehet semmi baj. Beállítom a visszapillantót, hogy lássam magam. Egy jó kis mosoly kellene, de sajna már napok óta inkább sírni vágyom. Fáradt vagyok, a sírás pihentet, de nincs alkalom, mert vagy sminkem van, vagy nem vagyok egyedül.
Nem igaz, hogy fél órám nincs bőgni, hogy kicsit lemosdassam magam, és tudjak rezegni azután!
A fejemben címek járnak, olyan embereké, akiknek anyagot küldtem az elmúlt napokban. F. Tímea a Baár- Madas Gimnáziumból. Egy nő, aki soha nem elérhető telefonon, nyilván valami megszállott pedagógus, aki még a szünetet is az osztályban tölti. A titkárnő nagyon kedves itt, nagy baj nem lesz a Baár- Madasban. Az iskolatitkár modorából mindig tudom, mire számítsak. Ő a lenyomata az egész intézmény hangulatának- ezt már kitapasztaltam. A segítőkészségét jó előjelnek tekintem a későbbi együttműködésre. Tímeával.
Most ülök az autóban, M.G., akihez jöttem, órán van, éppen 45 percet kell várnom, hogy találkozzunk. Itt várok, mi a fenét csináljak? Néhány hete még sorban szívtam volna a cigiket, most nincs kedvem. Ah, milyen jó, hogy P.A.- t nem vettem ki a táskámból! Úgy van benne, ahogy a könyvtárban becsúsztattam. Milyen jó most ez, néhány fejezet belefér az időmbe, amíg aztán rohanhatok tovább. Csendes utca, nem zavar semmi, elmerülök az öregségben, mire feleszmélek, már indulnom kell. Az utolsó bekezdés, amit még elolvasok:

"Azt írja Einstein, hogy minden dicséret rontja a személyiséget. Egyféleképpen lehet védekezni, munkával. Nem vagyok Einstein, de engem is ront a dicséret. Sokat küszködöm vele. Egyszer találkoztam egy tanárnővel a Baár- Madasból, aki azt mondta, hogy valóságos Polcz Alaine- kultusz van a gimnáziumban. Jó, ezt úgy kell érteni, hogy élet- halál kultusz. De nyilván, ahogy ezt én közvetítem."

Gyorsan elteszem a könyvet, szaladok fel az emeletre, közben azon gondolkodom, valahonnét ismerem ezt a Baár- Madast. Valahol már hallottam, vagy láttam. Vagy voltam ott? Nem kapcsolódik össze F. Tímea és Polcz Alaine neve. Nincs fél óra különbség, hogy megfordultak a fejemben, de annyira távoli egymástól a két ember, hogy most mégsem "találkoznak".Vagy talán mégsem annyira távoliak? Valahol bennem kapcsolódnak össze a sárgára meszelt fal mellett egy pillanattal azelőtt, hogy meglátom G- t, és odalépek hozzá, hogy köszöntsem. Akkor villan át a fejemen, hogy a megoldás ott lapul valahol a táskámban, a feljegyzéseim közt kipipálva. Egy ismeretlen iskola, amely most vált jóbaráttá.
G. magas, vékony, ugyanaz az embertípus, mint Doris, csak hát szebb fiatalabb, és csinosabb. Most rezgőbb is. Vidáman invitál be az osztályba, ledúrja a székéről a táskáját, holmiját, leültet. Tegeződünk, pedig fogalma sincs, mit akarok. Él ez a nő, de olyan intenzíven, hogy egy mosolyával elhessenti a könyvbe temetkezett, mélázós hangulatomat. Üdítő mellette ülni. Finom, energikus rezgés árad belőle. Később a kapuig kísér, s szinte kilök a köszönésével: Ébredj! Élj!
Nekilódulok a havas utcának, a cipőm keményen kopog a járdán. Mintha meg akarnám előzni magam, a testem előredől, az arcom fúrom bele a jövőbe. Ha nem sietek eléggé, talán orra is bukok. Kocogok az üres utcán, a sálam lobog utánam a jeges szélben...

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr16941701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*blanche* 2009.02.13. 23:50:13

Jó lenne mindig fejben tartani ezt a rezgés dolgot. Mert szerintem is igaz. Csak olyan könnyen elfeledkezik róla az ember. Meg hát, valljuk be őszintén, olykor emberfeletti erőfeszítésbe telik pozitívnak lenni és a napos oldalon maradni (legalább fél lábbal)...

LESLIE · http://vorospezsgo.blog.hu/ 2009.02.14. 12:28:53

Húúú, Doris, köszönöm az utolsó bekezdésedet különösen! :) A "az arcom fúrom bele a jövőbe" annyira elmondja, annyira ismerem az érzést. Rá is tűzöm a mai napom lapjára, mint alaprezgést :)

Nyica · https://tarkabarka.blog.hu/ 2009.02.14. 12:33:26

A biblia azt írja, boldogok, akik sírnak....
Valamikor régen hülyeségnek tűnt. Aztán, amikor keményebb idők jöttek, és még csak sírni sem tudtam, csak üres tekintettl bámultam magam elé, akkor megértettem: sírni jó, sírni kell! A könnyek kimosnak, megtisztítanak, és utána jön a megkönnyebbülés.
Sírj, Doris, amikor úgy érzed, hogy sírni kell!,
Aztán rázd meg magad, és kezdd újra!

teknős 2009.02.14. 23:55:54

Majd jön valaki, aki megint lefejez. Most nem értem, amit írtál, lehet késő van, vagy berozsdásodott az agyam.
Németh László lánya Magda is BM -ban érttségizett. Lehet a többi lány is. de ebben nem vagyok biztos.

imre42 2009.02.16. 10:55:17

Az ilyen rezgés-dolgokkal kapcsolatban ugyan szkeptikus szokok lenni, ellenben a G.-hez hasonló mentalitású emberek mindig lenyűgöztek.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2009.02.16. 17:21:57

@imre42: Teknős azt írta, nem érti, mit akar ez az egész mondani. Én azt mondtam, én sem. De nem is akart semmit mondani, csak valami olyat, mit te megéreztél. Néhány órába- percbe belesűrűsödnek emberek(nők), akik mind mások (egy F. Tímea, akivel azóta már beszéltem is, egy Polcz Alaine, egy Doris, egy ismeretlen titkárnő), a hangulataik akár pillanatonként változnak, hatnak egymásra. Ahogy P.A. elringatott, úgy rázott fel G. Aki engem látott végigtrappolni az utcán, annak is volt benyomása, elképzelése rólam, pedig egy óra alatt a sírástól eljutottam egy bizakodó, "rezgős" hangulatig, és ezt mind nőknek köszönhette. Azoknak, akire gondoltam, akit olvastam, és akivel találkoztam.


süti beállítások módosítása