Melissa Etheridge

Napra pontos

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Receptes

2008.04.19. 18:18 - Doris, a komisz

Címkék: család evés életem


Jól van na, tudod, nőciblog. Recept nélkül nem ér az egész semmit.  (
Áh, mindig csak mindenféle gondolkodások...ki bírja ezt?)

Kacsabecsinált:

Na ezt meg úgy kell csinálni, hogy összevagdosol egy kacsát (amúgy Völgyizsuzsisan visongva és sikongatva kibuggyanó keblekkel), aztán bedobálod egy fazékba.
Darabolsz bele répát, zellert, fehérrépát, borsót (amihez kedved van).
Ezt így elkezded főzni.

Közben a kacsánszki máját péppé kaparod, elkevered áztatott zsemlével, pirított hagymával, tojással.
Gombócokat formálsz a masszából.

Ha a madár puha, kiszeded a vízből, és a lében megfőzöd a gombócokat.
Aztán fehérrántást csinálsz, besűríted a főzőlét, tejszínnel lágyítod.

Na kész.
Ez a kacsabecsinált májgaluskával.

A recepteskönyvemből van, aminek szintén van története.
Ő az egyetlen recepteskönyv, amit használok.
Apai nagyanyámé volt, aki az Országos Kőolaj- és Gázipari Tröszttől kapta vagy 20 éve. A hagyatékából került hozzám, boltban soha nem volt kapható.
Teljesen hétköznapi receptek...semmi extra. De már sárgulnak a lapjai, zsírpacás, a jobb receptek tollal bekarikázva, néhol liszt és tésztaszáradmányok potyognak belőle. Teli van dugdosva cetlikre firkantott ínyencségekkel... hullik szét az egész.



De valahogy őt szeretem. A többi néhány meg csak lapít valahol a szekrény mélyén.
Majd lehet, egyszer ráhagyományozom valamelyik fiamra.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr92432995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.04.19. 21:37:21

Élvezet volt olvasni.

Két okból.
- Imádom a kacsát.
- Vizuális típus vagyok, és elképzeltem hozzá a visongást, meg a kibuggyanó cickókat.

Majd ajánlom a Zasszonynak. Arra azért meg fogom kérni, hogy a sikongást tegye el későbbre.... ;-)))))))))

csibike · http://csibike.blogol.hu 2008.04.19. 21:56:22

Szerintem az ilyen könyvek a legértékesebbek :))

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.04.20. 09:11:00

kelgyo: Próbáljátok ki!! Ja, fűszerek is kellenek persze, de azt nem írtam. Én úgy szoktam, hogy fogom a fűszertarót, aztán szórógatok bele mindenféléket.

csibike: Igen, így van. Aztán ahogy telik az idő, egyre kedvesebb lesz.


süti beállítások módosítása