Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Együttérzős

2008.04.27. 08:29 - Doris, a komisz

Címkék: közélet kutya emberek lélek gondolatébresztő életem önismeret



Erőteljes gyermekáldás dúlik mostanság mifelénk kutya- és macskafronton.
Érthetetlen számomra ez a felelőtlenség, ami az állatvilágban zajlik. Semmi előrelátás, védekezés....csak nyakra- főre csinálják az utódokat.



Zsömmencs kutyánk a héten szabadult a terhétől. Ááááá, egy csöpp négylábú, aki öt egész élőlényt hozott a világra! Nooormális ez szerinted?
Pedig elmagyaráztam neki, hogy ne ribancoskodjon, kerülje a pasikat, mert a végkifejlet nagyon megterhelő lesz.

Mikor puffadni kezdett, a szomszéd vérfarkasára gyanakodtam, mert azzal lógott heteken át, de tévedtem. A babák cseppet sem hasonlítanak a szörnyetegre. Ergo a sz**házi csak a kerítő volt...mondhatni "futtatta" Zsömit.
Sajnos a helyzet így kezelhetetlen volt...kettő baba maradhatott.

Tegnapi napon a macskánk is gyermekáldás elé nézett.
Óóó, nagy ég!!!
Amíg én a kertet mókiztam, felszökött a lakásba, és Nagyfiam ágyán hozzálátott a szüléshez.
Jájjj. De micsoda "remek", hogy ilyen bizalommal van felénk :-(. Normális macska elbújik ilyenkor. Nekünk csak olyan cicánk volt eddig, amelyik befelé tülekedett, mikor elindult az osztódása.
Itt egy kandúrka maradhatott.


Most pedig befejeztem. Amint felépülnek, műtétileg alkalmatlanná lesznek téve az utódlásra. Ki nem állom az ilyen szaporodási szenvedéseket. Azt is utálom, mikor szelektálni kell, azt meg nagyon nem szeretném, ha az állatok átvennék az uralmat az otthonunkban.

Egyébiránt érdekes, ahogy az ember változik élete folyamán.
Arra gondolok, hogy gyerekkoromban minden kóbor állatot hazahurcoltam, ha esetleg mégsem, annyira sajnáltam őket, hogy majd megszakadt a szívem.
Aztán ez az érzés kezdett szelídülni bennem. Manapság ha ránézek egy ilyen állatkára, hamarabb jut eszembe a sok bajság, ami vele jár, mint a megmentési kényszer.
Mikor novemberben nagyfiam hazahozta Zsömit, egyszerűen nem bírtam látni, hogy milyen helyes pofija van- csak azt láttam, hogy potyog a szőre, helyet kell neki csinálni, és megint nekem lesz ő egy plusz feladat.

Hm. Teli van az utca kóbor állatokkal. Ha nem keményítenéd meg magad, állandóan szomorkodhatnál, vagy a házad menhellyé változna.


Vajon például a pestiek is így keményítik meg magukat, mikor 3 méterenként elmennek egy koldus mellett?
Merthogy én fizikailag rosszul vagyok, mikor néha végigsétálokiszkolok ott egy aluljárón, ők viszont rezzenéstelen arccal kerülgetik a szerencsétleneket.
Nyilván már megszokták.
Nyilván nagyon szörnyen éreznék magukat, ha törődnének ezzel.
Nyilván szükségük van rá, hogy megmagyarázzák maguknak, miért nem nézhetnek oda, nem segíthetnek pár forinttal, nem érezhetnek együtt velük.

Az ember elfásul azért, hogy védje magát a fájdalmaktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr45443945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pokbibi · http://pokbibi.blog.hu 2008.04.27. 11:02:03

nálunk ligetben rohangálnak folyton kóbor állatok,és ilyenkor én viselkedem "felnőttként" és szólok rá édsanyámra hogy nem.3befogadott kuty van itthon ugyanis.de milyen aranyos meg jajj szegény meg ect.ect.igen az.csak már nem győzünk többet.viszont kutyások összefogtak itten,meg van egy lányzó aki úgyamúgy menhelyen dolgozik,körbeosztogatta a névjegyét,ha kidobott kutyót látunk már hívjuk is.
hajléktalanok meg...igen,bele tud fásulni az ember.egyik barátnosném tán 2éve télen ruhagyűjtésből(mer olyanba is részt szokásunk venni)kihalászott egy jó vastag télikabátot,és elvitte egy bácsinak,aki a lakásukhoz közeli aluljáróban csövelt.bácsi reakciója a kabátra:női,nem kell.és ledobta a földre,majd visszafordult a sarokba.barátnőm meg nagyot csalódott,majd közölte hogy ha ő épp a megfagyás szélén állna lehet tán nem érdekelné az hogy milyen a szabása annak a k.... kabátnak.jó ez csak egy eset.de eléggé kiábrándító volt.meg az is érdekes,hogyha az ember után üvöltöznek agresszíven,hogy kutyát bírsz etetni bazzeg,de nekem nem bírsz pénz adni.ja bocs,ha ilyen szépen kéred,mingyárt adok...
akár hiszed,akár nem,"belekényelmesednek" abba hogy az utcán vannak.tudom hogy ez így furcsán hangzik.de nem egy emberkének próbáltunk segíteni,meg voltunk kajaosztáson is.és nem hálás arcokat láttunk.frászt.volt olyan akivel imádtam beszélgetni,nagyon értelmes,jópofa emberke.próbáltunk volna segíteni neki,csak vmi személyes papírt kellett volna elintéznie,és egy normális szállóra be tudtuk volna rakni,ahol segítenek munkát keresni is.nem intézte el.én nem tudom helyette megtenni.meg mindig azt mondják nem akarnak szállóra menni,mert ott mindenki lop.igen.de pont egy olyan helyre tudtuk volna betenni,ahol ilyen nincs.(nem egyszer voltam ott,ismerőseim ott dolgoznak).nem érdekelte vagy nem hitt nekem vagy csak lusta volt elenni azért a papírért.nem tudom.de olyan embernek nem lehet segíteni,aki magán nem akar segíteni.

pokbibi · http://pokbibi.blog.hu 2008.04.27. 11:16:39

ja igen,nőstényeknél meg jobb megoldás az elköttetés.mondjuk attól még macs ugyanúgy fog nyervákolni.de a "kipakoltatásba" meg soxor elpusztulnak,köszönhető a dokik hanyagságának.bár nem tudom felétek milyen az állatorvos,de sajna felénk ez a tapasztalat.

stali 2008.04.27. 13:54:58

Az ember elfásul azért, hogy védje magát a fájdalmaktól.
Nyertél.

stali 2008.04.28. 08:04:10

Mondtam a nagyobbikamnak ezt a mondatodat, meg az egyetértésemet is. Tudod, mit mondott? Megvédi magát a boldogságtól, mert a fájdalmak jönnek maguktól is. Ha a saját értelmezésemben pontos akarok lenni: bezárkózik.

Elf 2008.04.28. 08:19:26

Az utolsó mondatodhoz akartam én is. És igen, így van. De..Ha nem ezt tennénk, akkor pl hogy bírnánk az utcán végigmenni vagy az egészségügyben dolgozni?

Tyria · http://tyria.freeblog.hu 2008.04.28. 09:35:26

Havonta több, mint 3.000,-- forintot vonnak le tőlem "munkavállalói járulék" címen. Ezzel segítjük mi bérből és fizetésből élők - ha akarjuk,ha nem - a dolgozni nem tudó munkaélkülieket. Én erre gondolok, amikor kéregetőt látok. Az egy évben 36.000,- forint.
Aki egy szál hegedűvel, vagy gitárral kiáll és előtte doboz van, annak mindig adok. Mert úgy kér, hogy már előre is ad valamit érte.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.04.28. 10:17:36

pokbibi: Igen, tudom, hogy van ilyen. Nem is értem. Néha azt gondolom, a méltóságuk morzsáit próbálják őrizni azzal, hogy nem fogadnak el dolgokat.
A szálló...ez is érthetetlen. Hiába, be kell látni, hogy vannak emberek, akik ezt választják.

stali: Ez fura: Védi magát a boldogságtól...szerintem nem azt mondta, amit érez. Nem a boldogságtól, hanem annak elvesztésétől védi magát. valami miatt azt gondolja, ha valaminek örülni mer, az elvesztése túlságosan fájni fog. Ezért aztán inkább az eleve rosszat választja, hogy ne kelljen csalódnia.

Elf: Na igen. te aztán igazán tudod :-)
Dehát éppen erről beszéltünk múltkor...az egészségügyben meg kell tanulni távolságot tartani (elfásulni), hogy ne omoljon össze az ember naponta.

Tyria: A zenélést én nem is nevezném kéregetésnek. Az egy szolgáltatás- kedvesség. Ha ilyet látok, az egész napom megszépül (jön a nyár, és az utcazenészek...hurrá!).

Angel · http://thefallenangelofthedeepness.blog.hu 2008.04.28. 13:48:10

Igen, egy idő után elfásulsz, ezt én is érzem magamon, utána meg sokszor jön a lelkiismeretfurdalás, hogy miért vagyok ilyen érzéketlen...
Amúgy nagyon sok szerencsétlen koldus van, de én sajnos itt Pécsen sokszor találkoztam már olyanokkal is, akiket valahogyan nem tudtam sajnálni, főleg amikor a tömött buszon kisebb fajta "szexuális zaklatáshoz" is volt részem az egyiküktől. Hát akkor elég rendesen felfordult a gyomrom...

stali 2008.04.28. 13:55:26

Nem egészen jól adhattam tovább, ha ezt vontad le belőle. Az volt a lényege, elzárja maga elől a boldogság lehetőségét (is), de a fájdalom meg fogja találni, ha akarja, ha nem.
De az értelmezésed ebben a formában is igaz. Egyébként van szükség empátiára, de nem teljes azonosulásra, lásd egészségügy. Meg gyereknevelés. Meg élet.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.04.29. 05:32:43

Angel: Jaja pokbibi is írta, hogy vannak kellemetlenségek velük. Felénk szerencsére csak a Tesco előtt van a "visszavinném a kocsit" típusú koldusok vannak.
Egyszer a tévében volt, hogy két riporter beöltözött hajléktalannak pár napra. Rengeteg attrocitás érte őket. Aztán mondták azt is, hogy az volt a legmegalázóbb, amit az emberek szemében láttak. Szánakozás, lenézés...emberileg nullázódtak le abban a néhány napban.
Azt hiszem, ők fásulnak el leghamarabb. És nagyon utálhatnak is minket. És bele is fáradnak az "akarásba", a falakba. Így hát aztán már nem is akarnak semmit. Kéregetnek, de néha jól belénk rúgnának.
Így képzelem- mert én valami ilyet éreznék.

stali: Ha így van, akkor én nem értem. Részemről egész életemben a boldogság után sóvárogtam...bármi áron :-)


süti beállítások módosítása