Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Közlekedős

2008.05.31. 07:57 - Doris, a komisz

Címkék: blog közélet gondolatok gondolatébresztő életem

 Idén már 34 gyereket gázoltak el. Az elmúlt napokban kettőt- ráadásul nagyistól együtt.
Grrr, fuj, fuj, felelőtlen autósok!
Sokminden jogos velük kapcsolatban egyébként, a közlekedési morál nudli mostanság- erről nincs mit vitázni.


Este a tévében taglalták, hogy a zebrán a gyalogosnak mindig elsőbbsége van...már akkor elsőbbsége van, ha a kislábujjával érinti a fehér csíkot. Ezt is elfogadom.




Én ritkásan járok Pesten, nem tudom, ott hogyan működnek a zebrák, viszont gyakran vagyok Kméten- erről tudok beszélni.
Itt nagyon sok olyan zebra van, ahol a gyalogosnak is, az autósnak is lámpája van. Megy is a közlekedés zavartalanul. Viszont van néhány olyan, ahol nincs semmi, viszont óriási a forgalom (pl. a Megyei Könyvtár előtt). Ott a szabályok betartásával a forgalom egyszerűen bedugulna. Folyamatos a gyalogosok mászkálása. Az autósor áll egy darabig, dehát este 9- ig nem tud állni, előbb- utóbb valaki megindul, megszegve ezzel a szabályt.
Gyanítom, Pesten sokkal több helyen előfordul ilyesmi. Nem tudom, mi lenne a közlekedéssel ott, ha holnaptól megállna a forgalom 4- 500 zebránál, ezzel növelve a közlekedési káoszt. Éjjel járhatnának az autósok, mikor már minden gyalogos elment aludni.

Nagyon egyszerűen meg lehetne oldani a dolgot. Fekvőrendőr, vagy ami még jobb, lámpa a zebrákhoz, és akkor az autós is tudhatná, hogy előbb- utóbb sorra kerül majd, a gyalogosnak pedig lehetne kicsit nagyobb biztonságérzete.

És még egy. Itt nálunk nem sok zebra van, viszont az a néhány igen forgalmas utat keresztez. Mindegyiknél lámpa van mindkét félnek. Amióta azokat felszerelték, nem tudok gyalogos balesetről azon az úton.
A mellékutcákon igen...ott kapják a gyalogosok rendesen, mert ugye a morál....viszont úgy tűnik, a lámpát még tiszteletben tartják az emberek.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr56496045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pokbibi · http://pokbibi.blog.hu 2008.05.31. 09:25:26

belvárosban,kis mellékutca zebrával ellátva,lazán elütnek ha le merészelsz lépni a járdáról mikor vmelyik okostojás épp arra döngetne el.7ker.ott nőttem fel.aztán eljöttünk onnan,zuglóban,a liget mellett teljesen más.meg bírnak állni az emberek(autóval,trolival!!!!)és átengednek(kedvesen,néha még mosolyogva is!!!!),még ha épp nem zebrán tipegsz át akkor is.semmi anyázás,stb.mondjuk ebbe (szerintem)az is belejáccik,hogy erre felé fokozottan figyelnek,a vakok intézete miatt.de itt amúgy is nyugisabbak az emberek.nincs az a feszült nemérekrárohanokvaze arckifejezés az arcokon.és megint lehetne szidni kicsit a hülye rohanó életmódot...

hohohó 2008.05.31. 14:41:01

Nem zebra kell!
Elefánt!

pokbibi · http://pokbibi.blog.hu 2008.05.31. 19:12:55

akkor már inkább egy mammut nem? ; )

hohohó 2008.05.31. 22:29:37

Mammut, mammut!
Tudjátok az azért nem lehet, mert azt már hazavitték a fiúk!
*assza meg! Nekünk meg már csak marad az egér! Meg a futás!

2008.05.31. 23:11:05

Közlekedési morál. Nálunk. Ne nevettess! :-(((((((((((((( Tragédia.
A lámpák. Nos, ezügyben a gyalogos sem különb mint az autós. Átmegy ott is, ahol nincs zebra. Sok-sok nagyika. Aztán ottmarad, ha az autós nincs észnél. Meg aztán van, hogy az unoka is ott vala nagyikával. Aztán hopp! Ott a baj. (Nem mondom, hogy az említett eset is ilyen, de minden esély megvan erre is.)
Igen, Pesten is sok olyan lámpa van, amlyen Kecskeméten pl. a körút és a földvári út kereszteződésben, hogy a jobbramenőknek is zöld, meg a gyalogosnak is. Aztán majd dönt, hogy kinek sietős. (Pesten balkanyar is van ilyen zöld zebrán át... Több is....)
Ez kérem nem Amerika. Tanúsíthatom, ott is vezettem. Tök más. A pesti forgalom ahhoz képest nudli, amiket ott tapasztaltam, mégis alig van baleset, és a vétlen is retteg a rendőri intézkedéstől.
Talán pont itt van a kutya elásva. Talán ha a rendőrbácsik nem a simlizéssel volnának elfoglalva, hanem csak azt baszogatnák, aki hülységet csinál, de azt aztán következetesen és kegyetlenül, akkor nálunk is más lenne a helyzet. Ja, és akármi történik is, ott mindig az erősebbet vonják felelősségre. Pl. ha egy gyalogos ki akar cseszni az autóssal, eléugrik. Nem túl jó az sem, de legalább nincs vita, és nagyon rábaszik az autós. Ja, és ott a bírságért nem könyörög a hatóság, hanem ráterheli a biztosítási díjakra, azaz ha baromságot csinálsz, megemelik a boztosítási díjadat, és ha nem fizeted, leveszik a rendszámtáblát. Anélkül meg megintcsak elkap a zsaru. Szóval nincs sumákolás. Na, és a tulaj a felelős, nem aki vezet. (Nálunk hogy ugatnak ezért, pedig valahol meg kell fogni a felelőst. Az se járja, hogy a balfasz arra hivatkozik, hogy nem ő vezette a kocsit. Hát akkó ki? És ha nem ő, akkor mé adta oda csak úgy? Ezért nem ő a felelős egész véletlenül? Dehogynem!)
De sokat tanulhatnánk tőlük!

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.06.01. 07:14:35

Jó. legyen mammut. Meg nulltolarencia, meg bődületes büntetések. Biztos attól sokkal jobb lesz. meg legyen már betartható közlekedés.
A gyalogosok még hagyján (ja, egyébként "tetszett" a tévében, ahogy a beépített nagyi letette a babakocsit a zebrára mintegy pajzsként a száguldozó autók közé, ő pedig a padkán várta, hogy a forgalom megálljon. Hát nem tudom..., mikor mi bicajjal megyünk, a fiúkat megállítom a táblánál, én kimegyek a keresztútra - középre- és addig ott állok, amíg át nem érnek a kereszteződésen. Biztos ami biztos. Áh, mindegy)
Szóval az autósok, gyalogosok hagyján, de lehetne a bicajosokról is szót ejteni. Áááá, én azoktól borulok ki leginkább.
Visszatérve az előzőekre: egy dolog a büntetés, de ha élhető közlekedés lenne, talán az autósok is toleránsabbak lennének. Újra azt mondom, Nemzeti vágta helyett (Cirkuszt a népnek!) lehetne lámpákat tenni, bicikliutakat építeni, stb.

hohohó 2008.06.01. 08:35:48

Nézzük meg India, Kína, a távol-keleti világ közlekedését.
Európai szemmel teljes káosz, nincs jobbkézszbály(de van duda és mosoly, mindenki halad.
Tényleg csak a fejekben kell rendnek lenni?
Vagy ahol pénz van, ott nincs egymással szembeni tolerancia?
Pl. Kuba: csóróság a mi szemünkkel, nem sietnek, de haladnak.(mondjuk csak az utakon, de ez más téma)
Amerika, Mo. stb. a "fejlett (most nem gazdasági értelemben) világban pedig még ha következetesen próbálják betartatni a szabályokat, akkor sem sikerül.
Sőt! Felháborodás, hogy hogyan gondolják, hogy ára lesz a szabálytalankodásomnak? Hogy gátlástalanul le akarok szorítani mindenkit, eltaposlak wazze!Takarodj előlem, mert elsz*rtam otthon az időt., most meg be kell érnem dolgozni!
Notorikus gyorshajtó vagyok, de lakott területen kívül, és soxor kérdezem, hova sietsz ökör? És már 88-90-nel is lehet menni!
Igen büntessenek, van akinek csak ez használ!
De képezzék a bringást, gyalogost, rendőrt a veszélyes átkelőkhöz amíg súgni kell, és nem megy a kultúrált közlekedés fejből.

2008.06.01. 14:26:39

Azt hiszem, rosszul fogalmaztam.
Jóllehet, a büntetés következetes Amerikában, de ugyanakkor a szabályok nagyságrendekkel egyszerűbbek, mint nálunk, ott a KRESZ nem tiltás alapú, hanem megengedő. Ez nagy különbség. És - noha a büntetések kemények - kevés a közelekedési intézkedés, mert alig van szabálytalanság, magyarán nálunk hasonló bütetési rendszerben iszonyúan megnőne a büntetések száma. És ez nem a rendőrökön múlna....
Kerékpár: igen, a gyalogosnál ő is erősebb, így rá is olyan szabályok érvényesk. De az autóval szemben ő élvez előnyt. Csakúgy, mint a személyautó a csőrös kamionnal szemben. És remekül működik az a rendszer. Mindenki tud vigyázni a gyengébbre. És a leggyengébb mindenütt a fogyatékos, és láss csodát, rájuk mindenki figyel. A hatóságok, a közlekedők, a kivitelezők (minden akadálymentesítve van).... Más világ.
De valóban, érdekes, hogy ahol kaotikusnak látszik a közlekedés (Balkán, Kína, India, stb...) elképesztően kevés a baleset. A túl sok megszorítás a túl sok kihágáshoz vezet. Ez örök törvény.

pudingocska · http://pudingocska.com 2008.06.01. 19:48:36

Ütött már el majdnem autó, úgy, hogy zebrán mentem át, nekem zöld, neki piros volt. De nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy az autós a hibás. Annyi felelőtlen gyalogost látok, hogy feláll a hátamon tőlük a szőr.
Például kismama, aki telefonál, nem néz semerre, csak kitolja az útra a gyerekkocsit, persze nem a zebrán.
Kis falúban születtem. A falu közepén ütötte el az autó a gyereket, mert nem nézett semerre, és kiszaladt az útra a labda után. Az autó 50-nel ment, a gyerek meghalt.
Biciklisből is többféle van.
Egyszerűen nem lehet általánosítani.

Elf 2008.06.02. 06:06:00

Az egy horror, amikor botos öreg néni/bácsi az Astoriánál/bárhol megy át fenn a forgalomnál, mert nem tud/akar lelépcsőzni...
Azt figyeltem meg, hogy aki szabálytalankodik az többnyire babakocsis, öreg, fogyatékkal élő. Aki tudna futni, az többnyire szabályosan közlekedik.
Ti nem így látjátok?

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.06.02. 06:36:21

hohohó: Ezt mondom én is! A sok elméleti bizbasz helyett legyen közlekedéstan a suliban. De meg legyen olyan is, hogy pénzügyi ismeretek, családban élés tanítása, kommunikáció tanítása....eltávolodunk az élet alapvető dolgaitól, és az életünket nem tudjuk irányítani.
Azt mondja Elf, az öreg botozós nénike grasszál az úttesten. Fel sem fogja, mekkora veszélyben van. Úristen, amíg apósom bicajozott, láttam néha a városban...az egy horror volt. De a gyerkőcökkel sem jobb a helyzet. A szabályokat nem ismerő anyukájával teker minden reggel a suliba. Csoda, hogy élve beérnek. Sokminden otthoni feladat lenne, de hogyan oldja mg a szülő, ha ő sem tudja. Alapvető dolgokat felejtünk el.

2008.06.02. 10:51:09

Látjátok? Ezért kellene az autósoknak jobban odafigyelnie, és ha kell, bizony keményebb szabályokat, és szankciókat kidolgozni. A tegnap esti hírműsorban erre hallottam célzást. (Arra rímelt, amit az amerikai közlekedésről és az erősebb-gyengébb viszonyról írtam.)


süti beállítások módosítása