Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Segítség(?) az adósoknak

2008.11.08. 08:33 - Doris, a komisz

Címkék: reklám közélet emberek

Megállapodás született kilenc bank között, hogy "könnyítik" a devizahitelesek terheit. Most ugye a forint gyengülése miatt jelentősen növekedni fog a havi törlesztőrészlet, és félő, hogy ez családi csődökhöz fog vezetni.

Hallgatom, olvasom, és szépen bomlik ki előttem a segítség mikéntje. Szóval át lehet váltani forint alapúra a hitelt, ami már eleve többe kerül, mint a devizás, de legalább nem ingadozik, így aztán tudhatja páciens, hogy az idők végezetéig olyan sok lesz. Vagy megnövelhetjük a futamidőt, és akkor havonta nem érezzük a megnőtt teheket. Namost ennek a szerződésmódosításnak a költsége- kb. 10 000 Ft- az, amit a bankok most elengednek nagylelkűen. Igaz, hogy egy 10 millás hitelnél ezzel a nyújtott futamidővel akár 3 millióval is többet fizet be a megszorult adós, mire a hitel lejár (már ha még él akkor), de MOST egy tízes a zsebében marad.
Hol van itt a segítség, már elnézést kérek? Mert ez nem segítség; tízezer forint elengedése nem segítség akkor, mikor valakinek a háza forog kockán adott esetben. Jómagam már azt sem értem, milyen alapon kér egy bank 10 000 Ft- ot néhány akta átírásáért. Szerintem nem az a jócselekedet, hogy ezt az összeget elengedik, hanem az a rablás, amit egyébként bármilyen banki tranzakcióért felszámolnak.
A bankok valamit felmutatnak, mert túl nagy a nyomás, ráadásul félő, hogy macerás lesz visszakapni a pénzüket, ha valami nem történik. Gyanítom, ezzel a reklámfogással mindössze burkoltan felhívják az adósok figyelmét rá, hogy van lehetőség ilyesfajta módosításokra. Ha pedig valakik (félő, hogy elég sokan) pánikba esnek, és váltanak, hosszútávon ez sok- sok guruló forintot hoz majd a konyhára a most oly nagylelkűnek mutatkozó pénzintézeteknek.
Hülyítés megint. Az a hülyítés, ahogy tálalják. Nem kell segítségnek beállítani, mert nem az. El kell mondani, hogy van ilyen lehetőség, és kész. Hozzá lehet tenni, hogy miután így is szarrá keressük magunkat rajtatok, most kivételesen nem húzunk ki a zsebetekből tízezret, hisz a szerződés módosítása után úgyis a százszorosát nyerjük majd a bőrötökön. És akkor ennyi. És tudomásul vesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr21756749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teknős 2008.11.08. 12:14:30

Doris, ezért az ötletért a bankok egyáltalán nem rajongtak, csak a kormány erőszakolta rájuk. Épelméjű ember nem fog élni vele. Az előtörlesztésnél, ami tényleges könnyebbséget jelenthetne, meg nem engedik el a "büntit"

Az az érzésem, hogy valakik Csányi alól akarják kihúzni az OTP-t és ezek az idióta ötletek a bankokkal szemben, ennek a hátsó szándéknak a mentén értelmezhetők. (Vagy komplett idióta az egész kormány, lassan ez nézet is kezd reális lehetőséggé válni bennem.)

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.08. 12:23:38

Azt olvastam, hogy nem rajongtak érte, de akárhogy számolom, ők járnak jól. Épp ezért már arra is gondoltam, hogy ez a nem rajongás kicsit olyan riszálás. Azt, amelyikre nem engedték el a díjat, direkt hagytam is, hisz éppen az lenne talán a könnyebbség. Azt, amivel jól járnak amúgy is, nagy nyafogások közepette mégis aláírták. Amivel meg mi járnánk jól, abból nem engedtek egy jottányit sem. Most akkor hol itt a baj nekik?

hohohó 2008.11.08. 14:13:17

teknős!
Ne haragudj, de nem látod a lényeget:
1.A hitelszerződések eleve tartalmazzák ezeket a módosítási lehetőségeket pluszköltség felszámításával.Úgyhogy amit a kormány elért(10ezer Ft 2-3 milla fejében), az porhintés.
2. A banknak jobb egy fizető adós, mint egy ház, autó amit lefoglal.
3. Tehát a bank nem bukik.Akkor milyen bankválság van?
Ebből a válságból kaptak egy ingyenreklámot, meg azt hogy még a végén jótevő áldozat szerepében tetszeleghetnek.
4. Megy a duma, hogy ha válság van vegye ki a részét belőle mindenki.Aki segélyt kap, aki 13.havit kap, a képviselő, a kkv-k, tehát mindenki!
Kivéve?.... Neeem, nem a gyevi bírót!!! A bankokat.
Őnekik nincs kockázat.Mo.-on a menekülési érték alatt finanszírozzák meg a felvett hitelt, tehát ha árverez, akkor is kvázi pénzénél van(!!+ a pánikhangulattal magasabb, hosszabb törlesztésbe belehajszolt,tévesztett ügyfelek pénze).
Mo.-on a válság nem probléma (itt nem az állami szintű devizatartozás törlesztési nehézségére, és a forintárfolyam ingadozásából fakadó gondokra gondolok),szóval ez nem probléma, hanem lehetőség a bankoknak extraprofit szerzésre.
5.A forintot veszélyezteti a spekulánsok támadása!
Ki spekulál erre?Joli néni a szembeszomszéd?Gazsika az óvodából?Vagy netán az óvónénije?
Szerintem a választ te is tudod!
Janus-arcú kommunikáció ez a bankok részéről.
6.Csányi a 25 milliárd előtt egy héttel adta el a MOL-pakettjét, és vásárolt be OTP-ből.Érdekes hogy nem fordítva csinálta, mikor a médiából dől hogy a bankvilág bizonytalan,kockázatos(A bankok egymásnak nem mernek hitelezni!!!) az OTP-részvény ára a pincében, ő meg vásárol.1 hét múlva meg rekordot ugrott az OTP.
Szóval a Csányi tudja mit csinál.Meg a többi is.
Soros György mondja hogy tőzsdén mindig lehet nyerni is, veszíteni is.Csak tudjad hogy mikor mit kell csinálni.
Ez nem a bankok válsága, hanem a mienk.
7.Ha a spekulánsok ekkora mumusok, akkor össze kell őket fogdosni, és belelőni őket a Dunába.Az nem kerül 25 milliárdba,aztán a Financial Times-ban feladni egy hirdetést, hogy aki akar a forintra spekulálni, teheti, csak ez az ára.
A lövöldözés után szerintem sok bankigazgatói iroda kongana.
A nép meg mondja föl a leckét a válságról, mint óvodás a mondókát, és elhiszi, hogy ez egy kikerülhetetlen rossz.
Bocs ha kioktatónak tűnt a mondanivalóm, nem ez volt a célom, ez csak az én véleményem.

teknős 2008.11.08. 15:10:33

hohohó!

Szerintem meg egy kicsit tovább is látok, mint te, vagy legalábbis nem ragadok le a spekulánsok ostorozásánál. Azok is addig mennek el, amíg engedik őket.

A bankok szájhúzogatása azért van, mert ők nem akartak semmilyen módon elesni a profitjuktól, de mivel a hatalom szépen kérte őket, ezért adtak valamit, ami alig több, mint a semmi.

Csányi elleni támadás már az UD Zrt-nél lefoglalt szerverekkel kezdődött, feltevésem szerint már akkor is azért rohanták le az UD-t, mert Csányi pénzügyeire voltak kiváncsiak, minden más csak körítés volt. A kormány ezzel a bankmentő csomaggal is az OTP után nyúlkál, hiszen minden elemző első reakciója, hogy ez az OTP-re lett kitalálva. Almássy mögött is Csányi állt, így ennyi véletlenben én nem hiszek.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.08. 19:10:57

Na látjátok. Én meg olyan egyszerűen gondolkodok, és annyira nem látom át ezeket a gazdasági mahinációkat, hogy nem is tudok másra támaszkodni, mint a saját számvetéseimre. Csak számolok tök egyszerűen, és a végén odajutok, hogy én szívok, mint állat, a bank meg még mindig jól jár. Csányi is jól jár, akárhogy nézem.
De teknős! Nem értem, milyen profittól esne el a bank. Egy szerződésmódosítással nyer csak igazán nagyot. Basszus, láttam a levezetést, hogy az elengedett tízezerrel hogyan keveredik bele az adós egy hárommilliós többlet kötelezettségbe. Hol van itt a veszteség???

Teknős 2008.11.08. 22:36:54

Doris!

Én nem mondtam, hogy ennek kapcsán elesik profittól a bank. Nem esik el, sőt!

Igaz, félreérthető voltam, mert a bankmentő csomagról is beszéltem.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.09. 08:17:31

Nahát akkor meg minek nyavalyognak, ha káruk nem lesz, sőt? Minden szerencsétlennel, akit most megetetnek az állítólagos segítséggel, szóval minden ilyen emberrel extra profitot nyernek.

teknős 2008.11.09. 12:02:05

Szerintem a nyavajgás annak szólt, hogy egyáltalán felmerült valakiben az ötlet, hogy ők viseljenek valamilyen többletterhet. Nyilván a kormány ennél többet akart...

hohohó 2008.11.09. 14:49:19

valamilyen többletterhet?
A bank többletterhet sohasem visel.....
most sem

hohohó 2008.11.10. 08:31:58

Ajánlom figyelmetekbe a mai napkeltés riportot Róna Péter közgazdásszal.
A szívemből beszél...

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.10. 20:53:38

Hm. Ez kimaradt. És a híreket is ritkán tudom olvasni a napokban... határozottan jobban érzem magam :-) Ellenben közeleg a kocsi elszámoló csekkjének kiküldése. Majd most kiderül, hogy beborul- e. :-(


süti beállítások módosítása