Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Barack Obama hosszú élete

2008.11.26. 06:43 - Doris, a komisz

Címkék: közélet gondolatébresztő

Olvasom az Indexen, hogy Barack Obama mekkora óriási védelmet kap, merthogy számos csoport készül a meggyilkolására. Szúrja a szemeket a színe- leginkább ez a veszély forrása. Ő állítólag nyugodt, bár ezt azért nehezen tudom elképzelni. Elég nehéz nyugodtan szónokolni egy tömeg előtt úgy, hogy az ember tudja, bármikor az életére törhetnek. Jómagam még akkor is ideges lennék, ha golyóálló üveg védene...
Mindenesetre a hatalomra kerülése elég jól felszínre hozta az Amerikában lévő szélsőséges, náci és egyéb mozgalmakat, amikről tudtunk persze, de így, hogy egyetlen pont köré sűrűsödnek, még nyilvánvalóbbá válik a jelenlétük. Amerika megmutatta, hogy képes rá, hogy sötét bőrű elnököt válasszon (ahogy nálunk száz év múlva sem lesz cigány miniszterelnök), de ezzel együtt szembesülnie kell ennek a kényelmetlenségével is.
Gyanítom, soha nem fog oda eljutni a világ, hogy valóban megkülönböztetés nélkül tudjon a különféle nációkra tekinteni. Azt hiszem, mindig kell egy csoportosulás, amin a dühöt le lehet vezetni, amit úgy összefogva lehet utálni. Ez így lesz mindig is. Csak a jószerencsének tudható be, ha az ember fehérbőrűnek születik egy olyan világban, ahol a fehéreket szeretik. De mi lesz akkor, ha egyszer majd a feketék, sárgák, kávék lesznek többen? Akkor majd a kivételesen fehérként megválasztott elnököt a színes bőrű rasszisták fogják halálosan megfenyegetni?
Nem lennék Obama helyében, az egyszer biztos. Még akkor sem, ha a neve (Barack= barack) a feng shui szerint a jó egészség és a hosszú élet jelképe.


A hosszú élet egy másik nagyon kedvező szimbóluma az őszibarack. Együnk sok őszibarackot a jó egészségért! Ha képet szeretnénk elhelyezni lakásunkban, akkor olyat keressünk, amin öt vagy kilenc barack van."

 Jó, tudom, ez a barack magyar, az meg angol, de azért mégis érdekes és tetszetős szójáték ez jelen helyzetben. Legyen hát úgy. Legyen hosszú élete, szabályozza a fegyvertartást, zárja le a háborúkat, állítsa meg a válságot, és ténykedésével tompítsa a rasszizmus élét valamelyest.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr2789049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hohohó 2008.11.26. 09:47:46

Doris!
A vicc az, hogy világviszonylatban a fehér a kisebbség!
Sárgák, négerek, indiaiak,(1-1 kontinensnyi ember), Dél-Amerika,,az arab világ.....
Szóval kik vannak többen?

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.26. 10:38:56

Jaja, ugye, hogy úgy van. Csakhogy a számbeli kisebbség kezében van a hatalom nagy része. tehát nyilván fekete Afrika, ahol az emberek a túlélést tűzik ki életcélnak nemigen tör vezető pozíciókra. Amerikában viszont kisebbségnek számítanak a feketék, vagyis ott elnöknek lenni mégis nagy dolog. Ahogy furcsa lenne Japánban is a fehér elnök.
Hm. Ausztrál rasszistákról valahogy még nem hallottam soha... mint ahogy arról sem, hogy egy ausztrál őslakos lenne az ország vezetője.

P 2008.11.26. 12:29:49

Az amerikai feketéket nem állítanám így párhuzamba a magyarországi cigányokkal. Annak, hogy nálunk mostanában nem lesz cigány miniszterelnök, nem biztos, hogy a rasszizmus az oka.
Azt, hogy itthon mekkora a rasszizmus, úgy kéne megítélni, hogy számba vesszük, mennyi támadás (nem csak fizikai) éri a különböző emberfajták csoportjainak tagjait pusztán annak okán, hogy az adott csoporthoz tartoznak. A rasszizmusnak nem feltétlenül a kisebbség az áldozata, pl. a szándékosan fehérbőrűeket megtámadó romák esete is ide sorolható.
Nekem úgy tűnik, hogy a magyar elég befogadó nép, nagyon sok afrikai, kínai, indiai stb él itt békességben. A romák egyre nehezebb helyzetéért és egyre rosszabb megítéléséért szerintem elsősorban azok a liberális politikusok, filozófusok, megmondóemberek a felelősek, akik szerint cigánybűnözés nem létezik, akik feltalálták a megélhetési bűnözés fogalmát, akik bármelyik romát ért támadás után gondolkodás nélkül rasszizmust kiabálnak, akik szerint az integráció legnagyobb akadálya a rasszizmuson alapuló kirekesztés, és soha nem beszélnek a romák felelősségéről, feladatairól a beilleszkedés kapcsán. Az indulatok politikai célú gerjesztése százszor több kárt okoz Magyarországon, mint az a néhány ember, aki valóban rasszistának mondható. Ez a néhány ember nem lenne akadálya, hogy egy Barack Obama legyen az ország miniszterelnöke akár holnaptól.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.11.26. 14:59:13

Így van. Ez az ellentét a rendszerváltás után kezdődött. Előtte aki nem dolgozott KMK- s volt, mindegy, hogy magyar, vagy cigány, aki pedig dolgozott, az egyenrangú volt. A segélyezési rendszer, és a mesterségesen szított ellentét vezetett ide, ahol tartunk. Viszont Amerikában is van ennek párhuzama. A gettókban élő feketék ma is veszélyesnek számítanak, a klu- klux klán él. Az a fajta ellentét pedig még a régi rabszolgatartó rendszerben gyökerezik szerintem. De ott azért a feketék már nagyobb számban tanulnak, és arányaiban többen alkalmasak arra, hogy mondjuk közfeladatokat lássanak el (úgy, mint orvos, ügyvéd, rendőr), mint itt a cigányság körében. De voltak a feketék is ott, ahol most nálunk a romák- mondjuk az ötvenes években. Azt nem tudom, bennük mekkora volt az akarat a tényleges beilleszkedésre, de azt én is látom, hogy a romák körében ez igen kis százalékban működik. Sőt, már köztük is van ellentét. Pl. nem egy olyan echte ránézésre cigányt ismerek, akik a tolvaj, nem dolgozós társaikat éppen úgy cigányozzák, mint a magyarok őket úgy együttesen.
Ezért gondolok némi párhuzamot a kettő közt, bár teljesen értem, mire gondolsz. Ostobaság csak azért gyűlölni Obamát, mert sötétbőrű, viszont ha nálunk mégoly csodálatos elme lenne holnaptól miniszterelnök, sokan fezúdulnának, ha ő teszem azt, cigány volna.


süti beállítások módosítása