Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Pszicho

2008.06.11. 06:17 - Doris, a komisz

Címkék: emberek lélek gondolatok gondolatébresztő pszicho

Néhány történet a pszichológia berkeiből:

Egy vendégem néhány éve hónapokon át migrénben szenvedett. Mindenféle vizsgálatokat megjárt- kiderült, semmi baja, végül beutalót kapott a pszichiátriára. 3 hónappal későbbre.
Elment szorgosan, kivárta a sorát. Bement, leült az asztal túloldalára.
- Mi a panasza?
- Semmi.
- De mégis...valami miatt itt van.
Itt kezdett sírni erősen. Erősen és megállíthatatlanul.
- Hja, már értem.
Az "orvos"megírta a receptet  és útjára bocsátotta.

Másik vendégem pánikbeteg. 15 évesen nem mert az utcára menni. Kapott ő is gyógyszert, de még mindig nem mert utcára menni. Orvos mondta, szedjen többet. Napi 5 levél Xanax- ig sikerült feltornáznia magát, mikor elkerült Csernushoz gyógyszerfüggőséggel és pánikbetegséggel.

Egy barátom anyukája skizofrén. Otthon él, aztán mikor rosszabbodik az állapota, bemegy a zártosztályra, ahol ugyanazt a gyógyszert kapja, amit otthon is szed, és ami egy ingerületközvetítő lópikula millio mellékbigyóval. Az orvosa mindössze annyit tud- akar- hajlandó az ügyhöz hozzászólni, hogy ez egy gyógyíthatatlan betegség, bele kell törődni.

És a "legédesebb": Egy másik barátom feleségével történt, hogy a pszichiáter apjával egy fedél alatt élve sikerült észrevétlenül ordító feltűnően oly mértékű depresszióba zuhannia, hogy egy éjjel megöngyilkolta magát. Kimosták és hála a családi kapcsolatoknak, 1 hét múlva már otthon lehetett (bittosan komoly lelki elsősegélyben részesült).

Azt hiszem, akkor járunk legjobban, ha "normálisak" maradunk. De azért a kérdés mindig ott bujkál trappol, vágtázik, tombol bennem, mikor ilyet látok: Mi a fenét tanulnak ott az egyetemen annyi éven át?
Hová lesz belőlük a lélek megfejtésének vágya, a kíváncsiság?

A legizgalmasabb világ, ahol mozognak, de csak gyógyszereket látnak belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr83514112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stali 2008.06.11. 08:23:40

Piha.
Ja, a véleményem ennél lényegesen hosszabb. Terapeutának is elmehetnék. Akár.

Rabótnyica · http://depike.blog.hu 2008.06.11. 08:47:55

Ha mindenkit meggyógyítanának, miből virulna a gyógyszeripar?Érdemes elolvasni:
www.pszichoterapia.tenyek-tevhitek.hu/panik-altipusai-es-kezelese.htm

Délibáb 2008.06.11. 09:29:16

Nem kell az összeesküvés-elmélet a gyógyszeriparról, a megoldás sokkal egyszerűbb. Az orvosokba egész képzésük alatt azt verik bele, hogy ők a félistenek, ők az elit. A beteg az ő betegségével csak feladat, megoldandó probléma. Sok szempontból jobb is, ha emberileg nem folynak bele, mert ha minden beteg ágya mellett zokogva ülnének egy fél órát, abba bele lehet rokkanni (érzelmileg). Csak nem kell átesni a ló túlsó oldalára, és tárgyként kezelni a beteget. A nagy átlag úgy jelentkezik az egyetemre, hogy igen, majd én jobb, majd én más leszek. Csak útközben belefáradnak a mindennapokba.

Vannak jófej és rosszfej orvosok, talán az is igaz, hogy rosszfejből van több. De akkor keresni kell egy jobbat. A másik, hogy el kell fogadni, hogy gyógyszerek vannak, nem csodaszerek.

2008.06.11. 09:48:13

Jájj!
Délibáb: tudjál róla, hogy az orvosok egy részének szerződése van - tök szabálytalanul - bizonyos gyógyszerforgalmazókkal, hogy elsődlegesen az ő szereiket írják fel, ha az lehetséges.
Kételkedőknek: kérem szépen, tessen már elolvasni Dr Lenkei könyvét a gyógyszermaffiáról.
Xanax. Érdemes utánanézni, állati erős nyugtató, mellesleg úgy tudom, a Seduxennek ugyanaz a hatóanyaga, fejre lehet állni tőle, és úgy, ahogy Csernus is mondta, dog!
Mit tanulnak az egyetemen? Hát, azt, hogy szelvényezettek vagyunk, egymástól független szervekkel. Nem az embert gyógyítják, hanem az egyes szerveket, és sokszor nem a betegséget lokalizálják, hanem a tüneteket szüntetik meg.
Nem véletlen, hogy a holisztikus szemléleten alapuló - egyébként ősi és működő - gyógymódokat hókusz-pókusznak titulálják. (Jó, van aki ezzel is visszaél, és tényleg csal a pénzért, de nem ebből kéne kiindulni.)

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.06.11. 10:06:19

Skizofrénes ismerősöm leánya (22 éves, érett gondolkodású és nagyszerű lány) utánajárt az egész ügynek. Van olyan intézet, ahol ezeket a betegeket csodálatosan szinten tartják terápiás beszélgetésekkel, valamint azzal, hogy felelősséget adnak a kezükbe. Ebben az intézetben a portás, a takarító mind volt betegek. Egy gond van vele: csak akkor fogadnak bárkit, ha az illető maga megy oda, hogy segítséget kérjen. És hát a skizofrének betegségtudata ugye nem túl fejlett :-(
Ennek a nőnek több száz oldalas naplója van, amiben végig leírta a betegsége kialakulását és elhatalmasodását. Soha senki nem kérte ezt az írást, hogy esetleg jobban megismerje őt.
Ha láttátok a Hatodik érzék című filmet- na, az a pszichológia az én fejemben. vagy tegnap a Greys klinikában a kőszámoló nő pszichológusa, aki odatérdelt mellé, hogy megfejtse, mitől kattant be.
Mikor Fiam a Waldorfba felvételizett, egyetlen rajzából és néhány órányi viselkedés megfigyelésből másfél órás beszélgetést hozott össze a szakember. Teljes jellemkép és segítségnyújtás ahhoz, hogy a gyerek feszültségei oldódjanak. Ez is pszichológia.
Seduxen: Mikor nagyfiamat vártam, egyszer veszélyhelyzet állt föl. Ezt a gyogyit kaptam, hogy ne vérezzek, ne görcsöljek. Kétszer felet naponta, és nem tudtam tőle ébren maradni, vagy szédültem, mint állat. Egy babával a hasamban.

Angel · http://thefallenangelofthedeepness.blog.hu 2008.06.11. 10:22:54

Hát igen, elég aggasztó a helyzet. Néha én is érzem magam rossz kedvűnek, és kétségbeesettnek, de ha elmennék orvoshoz, úgy érze, hogy nem javítanának, hanem rontanának rajtam. e akiknek pedig tényleg segítség kell, velük mi lesz?

2008.06.11. 14:25:51

Doris: micsoda?! Seduxent hogy ne görcsölj és vérezz? Na, ez jó. Mellesleg ezek a szerek a méhen belül is kitesznek magukért.

pudingocska · http://pudingocska.com 2008.06.11. 14:52:52

Tényleg durva. Az a bajom az egész orvostudománnyal, hogy baromira meg vannak róla győződve, hogy tudják a tutit. Aztán, amikor kiderül, hogy mégse (mert elég nagy százalékban kiderül), akkor csak vonogatják a vállukat. Miután az unokatestvérem révén, és pláne anyám révén beleláttam az egészbe, elég kiborítónak találtam.
Nem kell a másikkal együtt sírni, de oda kell rá figyelni, olyan szemlélettel, hogy ő egy értékes ember, nem pedig úgy, mintha egy darab hús lenne, akivel mindegy, mi lesz.
A skizofréniáról meg annyit, hogy pár éve derült ki, hogy az itthon skizofrénnek diagnosztizált betegek jó része nem is az...

Treen · http://dontworry.freeblog.hu/ 2008.06.11. 17:26:45

Doris, a múltkor írtad, hogy vannak kemyén pszichos történeteid. Akkor ezek azok gondolom... :P

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.06.11. 21:42:31

Angel: Mielőtt a xanax valódi arcát megismertem, úgy írattam fel, mint a c vitamint. Mikor kiborultam, bementem a körzetihez, mondtam, kellene nekem. Miért? Mert stresszelek. Jó. Ennyi volt.

kelgyo: Mikor rájöttem, mit csinál a gyógyszer, abbahagytam. Csak arra koncentráltam, hogy Nagyfiamnak maradni kell. :-)
Hozzátenném, ugyanez volt, mikor Picikét vártam, este felhívtuk az orvost, ugrott, ment befelé, és egy hétre befektetett. a vérzés két nap múlva megszűnt, még aznap este megnézte, hogy a baba jól van- e, és utána GYÓGYSZER NÉLKÜL, de bent tartott. De ez Félegyháza volt, nem Kmét. És nyilván más orvos. :-)

pudingocska: Hát akkor micsodák???

Treen: Igen, ezek azok. Szerencsére több nincs egyelőre :-)

pudingocska · http://pudingocska.com 2008.06.11. 23:22:08

Egy része nem is beteg, egy része pedig más mentális betegségben szenved, amire egész más gyógymód kell. Nemtudom konkrétan, mert egyszerűen a betegségek nevei nem maradnak meg az agyamban. Lehet, hogy többet kellene orvoshoz járnom?


süti beállítások módosítása