Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Meleg méltóság (?)

2008.07.06. 15:42 - Doris, a komisz

Címkék: közélet emberek gondolatok gondolatébresztő

Megvolt a melegek felvonulása. Volt ellentüntetés, dobálás, haccacáré, volt egy kis politikai "odacsapódás" (na persze, komoly szavazóbázis a melegeké, főképp, hogy egyre inkább divat lesz már a homoszexualitás) - nem is erről akartam írni, inkább a viszonyulásomról ehhez az egész dologhoz...

Egyáltalán nem gondolom, hogy az ilyenféle felvonulások a melegek érdekeit szolgálnák.

Azt gondolom, hogy egy ember megítélésében századrangú dolog az ilyenfajta  hovatartozása. Engem például ez egyáltalán nem érdekel. Ha itthon szóba kerül ez a téma, teljesen közömbösen beszélünk róla, így hát a gyerekeimet sem érdekli. Természetesnek veszik, hogy vannak olyan emberek, akik a saját nemükhöz vonzódnak.

Szerintem az igazi elfogadás az valahol ebben gyökerezik. Azt mondjuk: van ilyen is, és ennyi.

Ha egy homoszexuális normálisan él, akkor ez a lényeg. Ha lezáratja Budapestet, aztán idétlen maskarákban parádézik az utcákon, ez nem természetes. Ettől őt nem fogják elfogadni, és a homoszexualitást némileg az idiotizmussal fogják párosítani az emberek. Én legalábbis. Mások dühösek lesznek és ellentüntetést szerveznek. Azt mondják: hülye buzik.

Az sem tetszik, mikor egy politikus arról beszél, hogy ő meleg. Ki a francot érdekli? Nincs fontosabb dolga, mint ezt a világ elé dobni?... Nevetséges.

Semmi bajom a homoszexuálisokkal. Náray Tamást, Alföldi Róbertet és még sok- sok embert igen nagyra értékelek. Bárkit, aki valamit felmutat. Hm. Akiben van méltóság, és nem csinál bohócot magából szinte direkt szítva mások indulatát.

 

Mert ez utóbbival van bajom erősen. Azzal, mikor valakin azt érzem, hogy a szexualitásával akarja magát az unicum szintjére emelni. "Nem vagyok senki, nem értem el semmit, DE meleg vagyok! Különleges vagyok! Érdekes vagyok!" Ettől herótom van, és tényleg nem tudok rá egyebet reagálni, csak annyit: KIT ÉRDEKEL?

Ez az egész felvonulás pontosan ezt sugallja nekem. Exhibicionizmust egy olyan dolog kapcsán, ami nem egy elért- elnyert nagyszerűség, csak egy olyan egyszerű tulajdonság, mint az, hogy szőke vagy barna a hajad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr55555759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dabdam 2008.07.06. 16:20:29

Tökéletesen egyetértek veled, gyakorlatilag ugyanerre jutottunk mi is mikor ezt a témát boncolgattuk 1-2 napja. Igazából nincs is mit hozzáfűzni, ez így van és kész. Aki ilyen az ilyen, éljen boldogan, de ne legyen büszke arra hogy kialakított egy sajátos szubkultúrát, amit aztán a médián keresztül sorozatokkal, felvonulásokkal és ki tudja még mivel reklámoz. Tulajdonság ez, nem érdem, ahogy te is írtad.

2008.07.06. 17:55:15

Néhány apróság.
1. "... hogy egyre inkább divat lesz már a homoszexualitás ..." Szerinted egy olyan dolog, ami hátrányt jelent lehet divat?
Ne keverjük a kinyilatkoztatást a divattal.
2. "Mások dühösek lesznek és ellentüntetést szerveznek. Azt mondják: hülye buzik." Miért? Ha nincs parádé, akkor nem mondják?
Dehogynem! Csak nem veszed észre, mert sztereotip része a közbeszédnek.
3. Szetey a titulusai, illetve pozíciói UTÁN tette hozzá, hogy "és meleg". Csak hallás, egyéni érzékenység kérdése, hogy hova tesszük a hangsúlyt, amikor idézünk. Tudod: "A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz" Egyéni érzékenység, szimpátia kérdése, hova tesszük a hangsúlyt jelentő vesszőt.
4. "Nem vagyok senki, nem értem el semmit, DE meleg vagyok! Különleges vagyok! Érdekes vagyok!" Melyik "érdektelen" ember tett ilyen típusú kijelentést? Eddig még senkitől sem hallottam első szempontként azt, hogy meleg. (A parádé résztvevőit ne vegyük ide, ők névtelenek, de nem is a nevesítés volt a céljuk.)
Azért van ám, amivel maximálisan egyetértek: ez a parádé kurva sokat árt a melegeknek úgy zusammen..... De kérdem én: amit a rendbontók tettek, meg a molotovkoktél dobálás az valóban helyes reakció volt?

2008.07.06. 18:06:41

Bocs, Szetei nevét rosszul írtam.
Ja, és még egy kérdés: egy postot ugye megér neked, hogy a randalírról is írj kritikát? Mert én azért erre is kitértem volna - már ha teljes infót akartam volna átadni, figyelembe véve mindkét oldal szempontjait. (Az, hogy haccacárét mondok és ellentüntetést egy mondatban, az bizony elég féloldalas véleményt eredményez.
Mert ha csak ennyi lett volna! ...)

Doris · http://doris.blog.hu 2008.07.06. 18:28:51

kelgyo: Tartom, hogy vagány dolog a homoszexualitás. Csak nézd meg a tinilányokat, mennyire tüntetően járkálnak kézen fogva.
Ha nem akarják, hogy lehülyebuzizzák őket, akkor nem kellene a lovat adni a témához. Vagyis méltósággal (ahogy mindig mondják is) viselni ezt a dolgot. NEM kirakatba való, mert ebben a formában olyanokat is bosszant, akik amúgy nem foglalkoznak a témával.
Miért kell ezt hozzátenni? Kérdezte- e valaki? Érdekel- e valakit? Az esetleges választókat netán? Vagy kit? Kinek a plusz szimpátiáját akarta ezzel kivívni? Vagy ez "Az igazság ára"? Nem értem a helyzetet.
Ismerek ilyet, aki ilyen fóbiában szenved, hidd el. Ha azt mondod neki, butaságokat beszélsz, akkor feljajdul: jaj, előítéleteid vannak, mert meleg vagyok.
- Nem, csak hülyeséget beszélsz!!!
- Juj, a társadalmi előítéleteid...
- Nem hallod, hogy letojom, hogy kivel bújsz ágyba???
- Szóval utálsz, mert meleg vagyok.
- Passz.
A randalírról már sokszor írtam...ebben az országban sokan mindenre ugranak, csak balhé lehessen. Épp ezért nem értem, mi a francnak kell erőltetni az ilyen öncélú dolgokat.
Nem ettől lesznek a melegek jobb helyzetben.
Sőt.
Én pölö 364 napon elvagyok velük, most viszont haragszom, mert a megvert rendőrökért ők is éppúgy felelőssek, mint a dobálózó idióták.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.07.06. 18:30:50

A "hozzátevéses" az a Szetei témához való...szóval neki miért kell hozzátenni, és ki kérdezte, és kit érdekel...csak összefolyt minden a kommentben.

pudingocska · http://pudingocska.com 2008.07.06. 18:48:15

kelgyoval értek egyet. Felvállalni azt, hogy valaki meleg, a családja, a barátai, az ismerősei előtt, a munkahelyén, az semmi? Vállalni, hogy egyedül maradsz, vagy akár még bántanak, leköpnek "csak" mert az, vagy, aki vagy, és vállalod, az semmi? Az már nem érdem? Csak ha híresség lettél, mert akkor nem számít? Bevállalni a melegséget ma Magyarországon nem kis kockázat. Nem egy meleg ismerősöm van, hát tudom. Melegnek lenni, és felvonulni a pride-on több, mint egy tulajdonság, bazi nagy bátorság is kell hozzá. Ahogy bátorság kell hozzá minden egyes nap. Mert azért senkit se vágnak fejbe, mert szőke a haja, és a munkahelyéről se rúgják ki emiatt.
A Nagycsaládosok Országos Szövetsége azon lobbizik, hogy a gyerekek ne is hallhassanak arról, hogy létezik olyan, hogy homoszexualitás. A Pride egy nagyon fontos jelkép. Nekem nem csak a szexuális hovatartozásnak, hanem annak a jelképe is, hogy vállalhatom azt, aki vagyok, kiléphetek az árnyékból, szabadon örülhetek neki. A pride azt jelenti büszkeség. Miért ne lehetne valaki büszke arra, hogy homoszexuális?
Ha mondjuk a feketék vonulnának fel az utcán egy rasszista országban, mert felvállalják a bőrszínüket, ami egy adottság, amivel születtek, és örömmel tennék, és buliznának, akkor elvárná tőlük valaki, hogy fehérebbek legyenek, mert már a látványuktól is felfordulna a rasszista lakosság gyomra, akik közül senkit nem köteleztek, hogy aznap a feketéket bámulja?
A fővárost pedig lezárják sok minden miatt. A futókat nem dobálja meg senki, ők futhatnak a nőkért ugye, pedig nőnek lenni, az önmagában még ugyebár semmi.
Igen, a pride-on vannak húzós arcok (mintha a nem melegek között nem lenne meg ugyanez a réteg, csak hát ugye nekik szabad). A tömeg nagyon kis százaléka ők, de a médiában nem érdemes mutatni a többi arcot. Azokat, akik végre kézenfogva mehetnek végig ezen egyetlen egy napon a párjukkal az utcán.

scorpion 2008.07.06. 18:56:38

"mert a megvert rendőrökért ők is éppúgy felelőssek, mint a dobálózó idióták"

Igeeen? Ez azért eléggé súlyos állítás....

Doris · http://doris.blog.hu 2008.07.06. 19:40:14

Pudingocska: Nem érted, amit mondok. Felvállalni teljesen mást jelent nekem, mint beleordítani az emberek arcába. Ha olyan a szitu, vállalja fel, ennyi. Aki ráordibál a felvonuláson, az ráordibál akkor is, ha egy szimpla napon sétálgat a barátjával. Bizonyosan nehéz ezzel együtt élni, ezt nem vitatom, de akkor vállalják fel méltósággal- ahogy a névben is benne van. Ne gerjesszék a feszültséget...szinte feleslegesen. Éppen most láttam a Naplót. Az emberek 88%- a azt mondja, nem segíti a felvonulás az elfogadást. Szerintem sem segíti. Éppen méltóságon alulinak érzem.
Alföldit csak azért említettem, mert pölö az Alföldi nem érzi fontosnak, hogy erről beszéljen? ...Mert van más mondanivalója.
Ja és még annyi: A felvonulás remek alkalom volt rá, hogy az előítéletesek még a gyereküket is kivigyék megmutatni, mi az a "buziság". Pedig a melegek többsége teljesen "normálisan" közlekedik az utcán.
Amúgy meg utálják a futókat is, meg a bicajosokat is...csak nem annyira. :-)

scorpion: Amennyiben előre tudható volt, hogy óriási botrány lesz, és ennek ellenére keresztülerőltették, annyiban igen. Annyiban felelősek, mert tudható volt, hogy sérülések lesznek, és nemcsak a saját testi épségüket fenyegeti veszély, hanem azokét is, akik megvédik őket.

2008.07.06. 20:37:41

Felelősség? Miért az övék? Egyértelműen a randalírozóké. Ennyi erővel a focistákat kéne felelőséggel terhelni a bunkó, zsidózó szurkolóikért? Na ne már. :-((((((((((((((((
És még valami az "arcunkba ordítás"-ról. Tessen már megnézni a híradásokat. Más országokban is most voltak ezek a felvonulások, ugyanis a meleg büszkeség napja világszerte egy időben van. Na szóval... Más országokban miért nem volt botrány? Tiltakozás volt, de törés zúzás nem. Vajh miért? Sőt a Hősök-terén, történtekkel van tele a világsajtó. Csak nem ez is a melegek felelőssége? Doris, a tolerancia ne terjedjen már ki az eltorzult arcú ordítozó csőcselékre.
Szetei pedig azért tette a felsorolás VÉGÉRE a melegségét, mert ha ő nem, akkor más nyit és akkor másról teszed fel ezt a kérdést. Nem tök mindegy? A nyitás pedig bizony már így is késő volt, mert nagyon vacak a helyzet nálunk a másság - nemcsak a homoszexualitás, hanem a zsidóság, romaság, stb. - megítélésének dolgában, lám, egy alapjában toleránsnak ismert blogger is beleesik az átlagember sztereotip ítélkezésébe. Semmi gond, csak aki felelősséggel akar publikálni, annak túl kellene ezen lépnie.
És ami a veszélye ennek az egésznek, hogy ha a rendőrség intézkedik, akkor a szélsőség azért ugat, mert brutális, ha viszont engedékeny, akkor meg ráfogják hogy nem tartatják be a törvényt. Van egy fogadásom, hogy ha így megy, jövőre a meleg felvonuláson is megjelenik a Magyar Gárda (bocs az elírásért, de egykutya)

2008.07.06. 20:52:09

Ja, és Doris:
ha ennek e mondatnak a NAGYBETŰS RÉSZE igaz lenne:
"Ettől herótom van, és tényleg nem tudok rá egyebet reagálni, csak annyit: KIT ÉRDEKEL?"
akkor nem írnád még zárójelben sem:
"(na persze, komoly szavazóbázis a melegeké, főképp, hogy egyre inkább divat lesz már a homoszexualitás)"
hiszen bizonyára tisztában vagy vele ha nem, nézz utána -, hogy ekkora szavazóbázissal igencsak felkopna bármelyik párt álla, ez nem úgy működik, mint a romákról szóló hasonló - egyébként szintén kósza, fals, a hangulatkeltésen kívül semmire sem alkalmas - számítás. Nem a valós számuk nő, csak a publicitásuk. Meglep, hogy ennyien vannak? Látod? Ezért kell a Szetei-féle nyitás, és a felvonulás: van, akinek még szembesülnie kell a valósággal.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.07.07. 07:36:18

Egy focibajnokság előtt nem egyértelmű a felhívás, hogy MINDENKÉPPEN rendbontás lesz. Itt megmondták a randalírozók, hogy nem kell semmi egyévbre számítani...sőt. Voltak már előhangok.
Más országokkal pedig ne példálózz. Más országok sokkal előbb járnak nálunk gondolkodásban, toleranciában. Az egész hozzáállás más. Kicsit úgy érzem, ezzel a dolgok elébe mennek a melegek. Nagyszerű dolognak tartom, hogy már elismert élettársi kapcsolatban élhetnek, viszont undorítónak tartom, amiről pudingocska is írt- jelesül a Nagycsaládosok Szövetségének hozzáállását. Amíg ilyen álszentek vagyunk, addig egy ilyen felvonulás éppenhogy ront a melegek helyzetén.
A fejekben kellene rendet tenni, ehhez pedig egy szisztematikus, nyílt és elfogadó hozzáállás kell hosszútávon munkahelyen, iskolában, otthon. A homoszexuálisoktól pedig picike türelem, mert a felvonulásuk egy molotov koktél volt az amúgy is ugrásra kész csőcseléknek.
A szavazatokon pedig azért ne vitázzunk, mert szerintem a pártok 50 szavazatért is ...hogy is mondják?...felhajtják a békát Pestig.

Délibáb 2008.07.07. 09:36:39

Kicsit olyan a Pride, mint a Critical Mass. Egész évben letúrják a bicikliseket az útról, vagy elütik őket, vagy nem, lehet rájuk dudálni, kocsiból kiszólogatni. Mert autósból több van, a biciklis meg húzza meg magát. De jön a Critical Mass, ahol a sok bringás megmutatja, hogy itt vagyunk, sokan vagyunk, és vannak jogaink.

Ha lenne egy tulajdonságod, ami alapjaiban határozza meg, hogy ki vagy te, és ami miatt - alaptalanul - a társadalom nagy része elítél, olyannyira, hogy ezt titkolnod kell, az hihetetlen feszültséget kelt az emberben. Vagy ha nem titkolod, akkor nap mint nap harcolhatsz a primitív és kevésbé primitív előítéletekkel. Van ez a felvonulás, ami arról szól, hogy ez egy létező, nagyszámú kisebbség. Akiknek adott esetben joguk van úgy kinézni, ahogy nekik jólesik. A kövér nőknek is joguk van hájrafeszülős pólóban az utcára menni, pedig az sem esztétikus. Szóval nem csodálom, hogy a felvonuláson rátesznek még egy lapáttal. Csakazértis.

2008.07.07. 11:59:13

Doris: miért ne példálózzak más országgal? Ha nincs előttünk jó példa, akkor - pont azért, mert a béka sebbe toronymagas hozzánk képest ez ügyben - marad a bolgár példa, vagy a saját mocskunk. Ez jobb? Igenis vannak követendő példák, és hivatkozni kell rájuk, vegyük már észre, milyen mélyen vagyunk.
A fejekben kell rendet tenni, ahogy írod, de ha itt így publikálunk, akkor soha sem lesz. Gondolj bele: hogy vélekedjen egy rasszizmusra hajlamos egyén, ha egy toleráns blogger is hagy kívánni valókat? A rendrakást olyanokra kell bízni, akik mentesek az előítéletektől, az elhajlásoktól. Mondhatod hogy magánügy a melegek életmódja, de ha a nyitásukat helytelenül értelmezed és ezt közzé is teszed, akkor ebbe fognak belekapaszkodni a másik (?) oldalon. Itt nincs középút, bármennyire is szeretnéd. A kérdőjelet is ezért tettem ki fentebb: minden kritikával a szélsőséget erősíted.

2008.07.07. 12:00:50

Délibáb: bezony, bezony, tessék megnézni, hogy egy normális társadalomban a provokatív kiállás az igazság mellett az a taktika, ami előre visz. Ha hallgatunk, dagonyázhatunk a szarban.

hohohó 2008.07.07. 13:15:52

Szerintem meg Dorisnak van igaza.
Miért kell hergelni a népet a buziknak?
Még a rendőri védelmet is kifizettetném a szervezőkkel.Semmi közöm hozzájuk, mégis az én adómból fizetjük a baromságaikat.
Kelgyo, te nem pedagógus vagy? Már csak azért mert annyira tudod a tutit.
dorisnakvanigazadorisnakvanigazadorisnakvanigaza
dorisnakvanigazadorisnakvanigazadorisnakvanigaza

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.07.07. 16:55:39

kelgyo: Akárhogy is, de nem tudsz meggyőzni. Azt gondolom, egy a cél, amit akarunk, de teljesen más szempontból közelítjük meg. Szerintem a provokatív kiállás nem visz előre- itt nem. Csak ellenséget szereznek maguknak a melegek. Kultúrált kiállás, mértéktartó kiállás- az vinne előre.

Eszembe jutott még valami: Volt az a nőimitátor- nem jut eszembe a neve, ha megpusztulok se- állandóan provokálta az embereket, kisminkelve, kiglancolva mászkált, kiteregette a szexuális perverzióit, stb. Aztán megvett, vagy örökbe fogadott (ez körül volt a botrány) egy kisfiút, akiért ráadásul keményen küzdött is. És közben szép lassan konszolidálódott. ma már normálisan él, két gyereket nevel...ő maga sem foglalkozik ezzel a magamutogatással, pedig bizonyosan meleg még. Talán van fontosabb dolga, mint női cuccban parádézni? És lám- lám, mikor el akarták vanni a kisfiút tőle, egy csomó támogatóra lelt heterok között is. Letett valamit az asztalra, és már nem azzal foglalkoztak az emberek, hogy meleg- e.

Az a közgazdász, aki a vezérkamionon ült teljesen emberi hozzáállással, nekem szimpatikus volt.
Azt gondolom, ha szép csendben sétálnak ők egyet valamelyik szigeten, azzal talán jobban jelezték volna az emberek felé, hogy "tessék, nézzétek, épp olyanok vagyunk, mint ti." Normális emberek vagyunk.
Ha lemondják a felvonulást és kiadnak egy nyilatkozatot, hogy tekintettel a helyzetre nem kívántuk veszélyeztetni az emberek épségét, ezért inkább nem, DE...és itt már lehet folytatni. Ez is épp elég port kavart volna, de mégis más nyomot hagy az emberekben.
Ha én homo lennék, valahogy így csinálnám. Élnék egy normális életet, és a bizalmasaimnak elmondanám, hogy mi újság. Ahogy most is van néhány ember, aki többet tud rólam a nagy átlagnál. Nem futkosnék festett bajusszal, nem simogatnám a barátnőm fenekét nyíltan, és nem ráznám magam kamionok tetején. Mint ahogy most sem teszek ilyeneket.

hohohó: Ritkán esik meg, hogy így egyet értünk .-)

2008.07.07. 17:55:27

Hohohó: ne buzizz.
Doris: nem meggyőzni akarlak, ha lehetne, már eleve nem így írtál volna. Csak megpróbálom a fejeket a pad alól az asztalra tenni.

2008.07.07. 18:58:56

Ja, Hohohó: bingo. És ha a kezem alatt valamelyik kölyök így elengedi magát, olyat mondok, hogy - legalábbis a jelenlétemben - nem ismétli meg. Csináltam én már olyat, hogy a csoport egyetlen roma srácára bíztam pénzt, nem is keveset, úgy néztek rám a többiek, mint a hülyegyerekre.
Hidd el, a felnőttekkel sokkal több a baj, a gyerek még nevelhető.

hohohó 2008.07.07. 21:12:30

Hát kelgyo én meg rettentő rossz diák voltam.
És az ilyen megmondom a tutit tanítókat nem nagyon komáltam sose.
Ja, és a legjobb gyerekkori barátom cigány volt.
Mondd hát ki, hátha megszeppenek, vagy visszadobom a krétát, mint annak idején.Az olyan majomkodó gusztustalan lények akikről Doris ír, azok nekem nem melegek, hanem buzik.buzikbuzikbuzikbuzik.
A régi barátságomra meg nem azért vagyok büszke mert cigány, hanem mert egy halál jó barát.Sose volt a fejemben hogy ő cigány.
Ha meleg lenne se volna bajom vele.Amíg nem hergel fel a viselkedésével egy buziparádén.De lehetne cigányparádé is, vagy mittomén.
Érti-e tantónéni?

2008.07.07. 22:00:25

Nem szeretem, ha zsidó, cigány, meleg barátokra hivatkoznak. Sajna tapasztalat, hogy elég nagy százalékban olyanok teszik ezt, akik ezzel akarják lefedni náci mivoltukat. Tisztelet a kivételnek!
Hát, amúgy valóban nem azért szeretjük Elton Johnt, mert meleg, Presser Gábort mert zsidó, vagy Szakcsi Lakatos Bélát mert cigány, nem igaz? És csakúgy nem azért ítéljük el Hitlert, mert - elvileg - egyik csoportba sem tartozott.
Az olyan diákokkal semmi gond, akik tisztában vannak önmagukkal. Azokkal van - egyre több - gond, akik mentesek az önkritikától.

Gilyankata · http://maezvagyok.blog.hu 2008.07.08. 00:04:41

Doris, nem Terry Blak-re céloztál?
Én azt mondom, hogy kelgyonak van igaza. Tudjátok, a régi rómaiak is tudták, mi kell a népnek. Kenyeret és cirkuszt. Na a cirkusz megvolt, de szükség volt rá. Eljön az idő, amikor már nem lesz szenzáció, egy ilyen felvonulás, sőt sokan úgy fogják majd fel, mint egy karnevál, vagy jó kis buli. De oda még fel kell nőni. minden újat az elején lehúgatunk.... mert emberek vagyunk

hohohó 2008.07.08. 07:01:01

Kelgyo,te belekeveredtél a mondanivalódba. Sajnos volt ilyen tanárom.Elmondok neki valamit, meg se hallja, csak hajtja az imamalmot.
Szállj magadba, ésű gondold végig őszintén amit leírtál.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.07.08. 07:23:14

Különben ez a hivatkozás a cigány barátokra bizonyos esetekben tényleg rosszul jöhet ki. Például hánynom kellett, mikor a "bombagyáros" nyilatkozott (rikoltozott), hogy ő x éve él együtt egy zsidó nővel. Na neki pölö nem kellene ezzel takarózni. Viszont nekem is van cigány barátnőm...hát ez így túlzás, inkább jó ismerősösm, de lehetne barátom is, ha többet találkoznánk. Ilyen esetekben hivatkozom én is ilyen kapcsolatokra. Ha lenne homo barátom, a véleményem akkor sem változna a felvonulásról, de nyilván hozzátenném, hogy van ilyen barátom. Mert talán nem minden esetben rejtett nácizmust leplez ezzel az ember, egyszerűen csak jelzi, hogy pozitív a hozzáállása, de adott ügyben más a véleménye.
Kelgyo, amit Elton Johnról, Presserről (ááá, imádom!) írtál, éppen az, amit én írtam Nárayról, Alföldiről, és Terry Blackről (köszi Kata, tényleg ő). Nem lényeges a háttér, ha értéket képvisel. De ez nemcsak művészetre áll, hanem a való életre is. Egy normális, klassz embernél teljesen mindegy, hogy meleg vagy nem meleg. megismered, aztán azt mondja: én meleg vagyok. Na és? Már rég nem számít. Ha pedig folyton ezzel zaklat, akkor felteszed a kérdést: És? Van még valami ezen kívül? Mert ez érdekel a legkevésbé.
Áh, egyszer már vitáztunk valami hasonlón baka kapcsán is. Én akkor is ezt próbáltam megértetni vele is, Veled is, hogy ez így önmagában még semmi. Nulla. Ez nem erénye, hátránya egy embernek, nem témája egy blognak, nem központi kérdése egy életnek. Fontos része, de ha csak ez van...az túl kevés ahhoz, hogy bennem elismerést, megbecsülést váltson ki.


süti beállítások módosítása