Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Sanyi

2008.08.17. 07:38 - Doris, a komisz

Címkék: emberek lélek életem

Még eszembe jutott egy történet, amit ez a két nap, illetve a strandolás hozott ki belőlem. Merthogy a békás tó is felidézett bennem valamit- illetve valakit. Úgy két évig laktunk ugyanis Kiskunmajsán is anno, az érettségi után. Nekem nem sikerült a felvételim Szegedre, így ekkoriban tanultam és képesítés nélkül tanítottam is.
Volt ott egy barátom, a Sanyi. Egész jó parti volt a srác, az ottani felhozatalhoz képest pedig főleg. Ő már 25 éves volt, épült a háza, volt egy autója, készült ezerrel a nagy életre. Libákat nevelt.

Összejöttünk és mivel kedves is volt, hát maradtunk is együtt... (
jobbra katt és folyt. köv.)
Esküszöm, még az arcára sem emlékszem. Egyetlen beszélgetésre sem emlékszem. Megmondom, mire emlékszem. Arra például, hogy ha néha elmentünk hozzájuk ilyen családi vacsorákra, akkor megőrültem attól, hogy nekem kell kiszedni a levesét. Azt mondtam neki, szedd ki magadnak, én nem tudom, mit szeretsz. Arra még, hogy kivitt a telkére és úgy mutogatta a készülő házát, ahogy annak mutatod, akit beleképzelsz.
Később kiderült, hogy megcsalt. Na persze, én még szűz voltam, neki pedig voltak szükségletei. Volt egy lány, aki halálosan bele volt zúgva, ő pedig olykor meglátogatta. Aztán eljött hozzám, akit feleségnek tartogatott. Mikor ezt megtudtam, jól megsértődtem, kidobtam, de hamarosan kibékültünk, mert annyira tepert, én pedig... ha úgy vesszük, kedveltem azért.
Szakításunkhoz a második lökést a szex adta meg.
Igen, végül megtörtént a dolog (
közel egy év után), de iszonyú lehangoló volt. Még csak nem is fájt. Nem volt semmilyen. Nagyjából nulla fantáziával véghezvitt mechanikus együttlét volt, amiről még csekély tapasztalatom ellenére is tudtam, hogy ez nem az az út, ami nekem van kikövezve.
Együttlétünk után még kb. két hétig voltam mellette. Akkor ugyanis megjött a főiskoláról a felvételi eredményem. Öröm és ugrándozás. Boldogság, hogy ősztől mehetek Bajára kipróbálni egy új életet, új embereket.
Egy este elmentünk valahová. Mikor hazavitt, az autóban még beszélgettünk. Akkor jegyezte meg, hogy el lehet ám azt a sulit levelezőn is végezni. Mondom, aztán minek mennék levelezni? Hát, mert akkor egy év múlva összeházasodhatnánk, jönnének a gyerekek, mint az orgonasípok (
ezt nagyon megjegyeztem, ezt az orgonasípot), és micsoda szépséges életünk lenne.
Ezt mondta.
Szédültem, ahogy kifordultam az autóból. Láttam magam, ahogy egy nagy rakás gyerekkel a lábam körül mászkálok a libák közt a nagy kiskunmajsai tanyavilágban, a férjem a teraszon borozik az apjával, a bejárat mellett pedig sáros gumicsizmák sorakoznak.

Úristen! Kapkodtam a levegő után és csak üvöltöttem a fejemben, hogy nem, nem, nem. Nem akarom ezt!
Sanyi másnap jött és szakítottam vele. Nagyon megdöbbent. Próbált még egy ideig meggyőzni, de hasztalan. Mikor kérdezte, miért, csak beszéltem összevissza. Mégsem mondhattam, hogy nem akarok libákat, nem akarok orgonasípokat, nem akarok unalmas szexet, fehér ruhát, nagy házat, kutyát láncon, leveskiszedést... nem, nem, nekem most kezdődik az élet és azt akarom ezerrel, de nem levelezve, hanem megélve minden pillanatát.
Úgy is lett. Az egyik legjobb döntésem volt, amit elkövettem.
Ő elvette a lányt, aki éppen őrá áhítozott, lett gyerek is, borozás a teraszon, nagy családi húslevesek ... éppen az az élet, amit elképzelt. Nekem pedig jó tíz év, ami alatt láttam és tapasztaltam, és ami nélkül most nem az lennék, aki vagyok.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr88619374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bi · http://www.bi.blogol.hu 2008.08.17. 14:48:40

Szerintem, Te most tudod, hogy én mire gondolok....

movhu 2008.08.17. 21:47:03

Öööö, most mit is mondjak erre?
Egyrészt ez kellett, ez mondjuk úgy elkerülhetelen volt. Ha nem vele, akkor mással, más helyzetben, de az élet meg akart tanítani valamire.
Az egyetlen kérdés ezek után nem más,mint az, hogy mennyit tanultál az esetből, és ez milyen hatással volt az életedre?
No, és akkor már kb. tízszer írtam ide valamit, amit aztán kitöröltem. Ekkor rájöttem, hogy bi-nek van igaza. Inkább tuddd, hogy mire gondolok. :)

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.08.18. 08:00:53

Nos, én tudom, hogy az én életemre milyen hatással volt. Azt is tudom, hogy bi mire gondol, mert hasonló történetről beszélgettünk már. Hogy te mit gondolsz, azt nem tudom. Ha volt már hasonló helyzeted, akkor lehet, hogy hasonlót, mint én. Nem tudom, kinek mi jut eszébe egy ilyen történetről. Gyanítom, valami a saját életéből. Én úgy szoktam: volt- e már nekem ilyesmi? Mit csináltam én akkor? Vagy mit csinálnék én akkor? Hozzámentem volna ehhez a biztos pontocskához, hogy az életem sínre kerüljön, vagy nekivágtam volna a világnak, kockáztatva, hogy még ilyet sem kapok? Ezt mindenki kigondolhatja magában természetétől függően. gyanítom, sokan megtartották volna Sanyit és az sem biztos, hogy ez minden helyzetben a jó döntés. Az én természetemmel csakis jó volt. jaaaj, szegény Sanyi! Megöltem volna idegileg úgy hiszem. Miután megőrültem volna szép csendesen és észrevétlenül.

stali 2008.08.21. 13:33:29

És aligha vzetnél blogot, az orgonasípok pedig valószínű nem rejtenék maguk közt Okoskát, és nem ismerhetnélek, amit őyzintén sajnálhatnék, ha egyszer rájönnék, kit nem ismerek.
Kijössz holnap reggel? 8.20 és 8.25 közt áll ott a szabadkai busz.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.08.21. 15:58:50

Nahát ez az!!! Pont ez a lényeg. Hogy ami most van, az nagyjából- egészében tök jó, de bármi, ami nem történt volna meg eddig, az már másképp alakította volna a dolgokat. Azzal, hogy nem történik meg.
Írok mailt.

stali 2008.08.22. 17:41:09

Drága, olvasható és hányós Doris, gyógyulást mielőbb! Mindegyikteken átmegy? Tényleg szörnyű érzés, az biztos. Nem vágyom rá.
Egyébként negyed órát állt a busz, gondoltam rád, de azt nem gondoltam volna, hogy téged máris elkapott.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.08.23. 09:03:26

Nekem nem lett túl nagy bajom. A két kicsi nyomta keménybe, mi nagyobbak csak émelygésig, hasmenésig jutottunk.
Ezt majd úgy csináljuk, hogy egy órát minimum tudjunk együtt tölteni egyszer.


süti beállítások módosítása