Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Szülői

2008.02.06. 06:22 - Doris, a komisz

Címkék: blog család gyerek szerelem gondolatok napló iskola életem



Elmúlt éveim legjobb szülői értekezletét tekintettem meg tegnap. Igaz, eltartott két óra hosszáig, de jó volt.

Először is: végre nem demokráciáztunk, így gátat szabtak a tanítónénik annak, hogy a buzgó, ráérő, mindenlébenkanál anyukák órákon át cseverésszenek arról, hogy mondjuk a tavaszi kirándulást 200, vagy 300 km- re a lakhelyünktől
rendezzék, vagy mondjuk melyik apuka öltözzön be húsvéti nyuszinak.

 
Azt mondták a tanító nénik: Kecskemétre megyünk kircsizni, mert ekkora gyerek ne utazzon a világ végére, mikor egy ilyen kaliberű város van tőlünk 15 kilométerre, ráadásul az osztály nagy része a Multiplexen és a Mekdonaldson kívül semmit nem látott még belőle.
Van ellenvetés?
Nincs.. haha.
Húsvétra egy db Kindertojcsi a kertben elrejtve.
Van ellenvetés?
Nincs...haha.
És akkor nézzük a szakmait.
És gyönyörűen elmagyarázva, hogy mennyit, és hogyan tudsz a gyerkőcödnek segíteni, ha azt akarod, hogy valami legyen belőle.

Megtudtuk azt is, hogy azon túl, hogy iskolaotthonban nyomjuk, mostantól kooperatív tanítási módszerrel dolgoznak. Vagyis 4- es csoportokban vannak együtt 6 hétig. Ezalatt megismerik egymást, megtanulják egymás erősségét tisztelni, és gyengeségeiket segíteni. Sok olyan feladatot kapnak, ahol együtt kell megoldást találniuk, egymás sikerének örülnek, mert az a csoportjuk sikere is.
Nem (csak) frontálisan dolgoznak, tehát nem kell egész nap kuka módjára ülniük, hanem gyakran mozoghatnak, beszélgethetnek (természetesen a tananyagról), így szabadabbnak érezhetik a légkört.
6 hét után új csoportok állnak föl, így újabb társakat ismernek meg....elkerülhető a klikkesedés.
Mindez így együtt segíti az ő cocializálódásukat, a közösség kovácsolódását, gondolkodásukat serkenti, felelősségtudatukat növeli.
Hurráhurráhurrá!
Így lassan már nem az lesz a fő szórakozásuk, hogy verekszenek, vagy épp a kiválasztott ügyeletes szerencsétlen piszkálják. Az órákon nem a kiválók és gyorsak viszik el a jutalomkártyákat, hanem a lassabb gyengék is kapnak esélyt.

Hajhaj, ha visszaemlékszem hajdanvolt matek óráimra!!!
Nos, nem voltam hülye, de ezen a téren elég lassú gondolkodású. Már a végén azért adtam fel, és utáltam, mert mire én félig jutottam a következtetéseimmel, már valami nagyonagyas beordította a megoldást. Én meg lecsaptam a ceruzát, és azt mondtam, akkor csesszétek meg, én meg nem értem.
És nem is akarom érteni.

Szóval mindez elkerülhető így talán.
Meg ahogy elmondta tanítónéni, a lurkók megtudhatják, hogy van, aki matekból jobb, de annál nem ér kevesebbet, aki rajzolni tud, és minden embernek van értéke, ami a kis közösségnek hasznára válik.

Nohát.
Szeretem az ilyen hozzáállást.

Nem kértek engedélyt a szülőktől, nem vázoltak több lehetőséget, nem mondták, hogy beszéljük meg, nem tartottak szavazást, meg "tegye fel a kezét, aki"- t.

 Éreztették, hogy tudják mit csinálnak, a gyerekekért teszik azt, elvárják az aktív hozzáállást anyukáktól, de nem kérnek beleokoskodást.

Nem is volt.
Vannak helyzetek, mikor tök fölösleges a "mind egyenrangúak vagyunk, mindenki mondja el a véleményét".
Van, amikor valaki, aki ért valamihez, egy személyben kell, hogy döntsön (jelen esetben két személyben), a többinek meg az a dolga, hogy tisztelje a döntést, k*****jon, és tegye, amit a főnök mond.

Akkor aztán nincs káosz, és a rendszer működni fog.
Nohát.
Ez volt tegnap.
Én pedig bízom bennük, k*****ok, és teszem, amit kérnek.

Mert látom a hozzáértést, a határozottságot, az elkötelezettséget, így hát tudom, hogy működni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr30327348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása