Melissa Etheridge

Napra pontos

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

.

  • : Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy... (2012.03.27. 12:03) MLM újra
  • Királyhegyi Sport: Talán segíthetek néhány eszközzel, s módszerrel... (2010.02.17. 21:01) Kareoke
  • Hópofi: Sziasztok!Tegnap kezdtem el olvasni Müller Péter... (2009.11.25. 23:40) Müller Péter
  • Lenoks69: Hát ja, ezek fantasztikusak... Micsoda tehetség!... (2009.11.20. 00:18) Debreceni Fotóművész Zita
  • alibabaesanegyvenhattyu: :) milyen igaza van ! (2009.11.04. 13:23) Tévévilág

Beszélgetős

&n #a0522dbsp;

.

szivtars

Címkék

blog (235) család (230) életem (362) emberek (124) emlék (31) gondolatébresztő (70) gondolatok (277) gyerek (290) humor (82) iskola (39) közélet (64) kultúra (33) lélek (99) napló (197) (254) önismeret (78) szerelem (180) szórakozás (38) Címkefelhő

Nagy Micimackó jellemteszt

2008.02.09. 21:48 - Doris, a komisz

Címkék: blog család gyerek kultúra mese szerelem gondolatok napló életem micimackó


Mindig odáig voltam Micimackóért. Imádom az eredeti történetet is, és az abból készült újabbakat is. Régóta mondom, hogy a szereplők gyönyörű rajzolatai a különböző embertípusoknak. Vannak persze keveredések, de az alaptónusokat remekül megismerhetjük általuk.
Következzen hát a Doris- féle Nagy Micimackó jellemteszt!
Először is mindenki gondolja végig, ki az a szereplő, akivel leginkább azonosulni tud, azután nézze meg a hozzá passzintott jellemzésemet!


Micimackó:

Az életet derűvel és elfogadással figyeli. Két lábbal áll a földön, döntéseit szükségletei irányítják.
Szereti az élvezeteket, nem vágyik sokra.  Legyen mit enni, inni, legyenek barátok, legyen egy kicsi otthon, ahová hazatérhet, és akkor jókedve töretlen.
Kapcsolataiban nyílt, őszinte, de olykor tapintatlan. Ön az a tipikus "elefánt a porcelánboltban".  Pillanatnyi  otrombaságát azonban környezete általában megbocsátja, mert tudják, hogy soha semmilyen körülmények között nem akarna rosszat senkinek.


Malacka:

Ön zárkózott, bizalmatlan. Szereti az ésszerű megoldásokat, óvakodik minden újtól. Jellegzetes mondása: "járt utat a járatlanért el ne hagyj!"
Nem bízik eléggé képességeiben, így még azelőtt feladja, mielőtt bármihez hozzákezdene. Vágyik egy Nagy, Erős Társra, aki elfogadja Önt ilyennek, megvédi az élet viharában, de lehetőség szerint azért nem költözik Önnel egy fedél alá. Nehezen alkalmazkodik, de még ennek sem mer hangot adni, ezért inkább csendben tűr a végsőkig.
Kapcsolatai régi, jól kipróbált barátságok, amelyekhez ragaszkodik, új ismeretségeket nem köt.


Füles:

Ön az életet szkeptikusan figyeli. Nem számít semmi jóra, így csalódás sem érheti. Úgy gondolja, szerencsétlen csillagzat alatt született, és ez már soha nem is lesz másként, így meg sem lepődik, mikor természeti katasztrófák sújtják nap nap után.
Nem nagyon érti, mások hogyan tudnak minden apróságnak örülni, mikor az élet tulajdonképpen "kitolások" sorozata.
Kapcsolataiban mindig kissé kívülálló marad. Szívesen elfogadja mások közeledését, de Ön nem kezdeményez ismeretséget. Barátságait a másik oldal "ápolja", Ön túl jelentéktelennek gondolja magát ahhoz, hogy bárkinek szüksége legyen Önre, ezért soha nem hív fel senkit, és nem megy látogatóba.


Tigryss:

Ön a társaság középpontja. Csak akkor érzi jól magát, ha mindenki Önre figyel. Szeret mókázni, fürdeni a sikerben. Remekül "el tudja adni" magát, ha valahol megjelenik, ott mindenki tudni fog Önről.
Jókedvét csak az törheti meg, ha úgy érzi, elhanyagolják, az Ön körül parázsló szeretet melege kihűlni látszik. Néha kissé felületes, nem mélyül el dolgokban, tetteit és szavait nem gondolja át eléggé, így előfordul, hogy ötleteivel kudarcot vall.
Kitartó, mint egy bulldog tigryss, szép, mint egy gazella tigryss, okos, mint Bagoly tigryss...szóval Ön egy igazi Jellem.


Nyuszi:

Ön megfontolt, felelősségteljes. Alaposan átgondolja minden tettét. Feladatait precízen végrehajtja. Pedáns rendet tart a környezetében és a fejében, és nagyon nem szereti, ha ezt a rendet mások összekuszálják. Ilyenkor elbizonytalanodik, és nem is találja addig helyét a világban, amíg a zavaró tényezőt ki nem iktatja. Kapcsolataiban gondoskodó, ám néha "túllihegi" saját fontosságát, és rátelepszik barátaira folytonos aggódásaival. Ha ilyenkor rászólnak Önre: Lazíts egy kicsit!- Ön vérig sértődik. Haragtartó, de némi kedveskedéssel ki lehet Önt engesztelni. Bár kívülről gyakran sündisznónak látszik, a lelke mélyén egy igazi pihe- puha nyuszómuszó.


Bagoly:

Ön szeret felülemelkedni a környezetén. Vezető egyéniség, aki tudásával, különleges képességeivel, vagy csak érdekes megjelenésével, de mindenképpen kiválik a tömegből. Ezt Ön szereti is, ezért adottságait hajlamos kissé túldimenzionálni, s okosból okoskodóvá válni.
Egyenrangú társa Önnek nincs, mivel még az Önhöz legközelebb állóknak is inkább tanácsadója kíván lenni, semmint barátja. Soha nem magányos, mert legimádottabb társa - saját maga- mindig Ön mellett van.


Kanga:

Ön a született Anya, az igazi gondoskodó, a "mindenki mamája". Minden helyzetben kedves tud maradni, indulás előtt átnézi párja öltözékét, hogy nehogy lecsúszott sliccel, vagy maszatos sminkkel lépjen utcára. Soha semmi nem hozza ki a sodrából. Szíve csurig van szeretettel, türelemmel. Megszánja az elesetteket, hazaviszi a lehullott verebeket. Kapcsolataiban is leginkább Anya. Az Ön ajtaja mindig nyitva áll, ha valaki lelki vigaszra vágyik.


Nos, Barátaim,
Sok év megfigyelései alapján született fentebbi postom (bár hogy miért épp most? Gyanítom, benne van az az 5 fájdalomcsillapító, amit fogfájásom okán vettem be az elmúlt egy órában, és nyilván erősen betéptem tőle azóta).
Hogy magát ki hova sorolja a kategóriákban, ezt Rátok bízom, de ismét el kell mondanom, hogy nincs mese (sem), amitől ne lehetnénk okosabbak, és ne épülhetnénk általa.
Ezért hát óva intek mindenkit olyan könnyelmű kijelentésektől, aminőket egy réges régi szívszerelmem tett Micimackó történetét illetően. Jelesül: Ez a történet egy nagy baromság. Ott van például Malacka, aki egyszerűen egy elmebeteg.
Mondta Ő, aki egy vérbeli Malacka ebben az életben. :-)

És hogy jó példával járjak elöl, el kell mondanom, hogy jómagam leginkább Nyuszi és Tigris keveréke vagyok.
És a tigrisekhez méltóan büszke vagyok rá.
Mert vagyok, aki vagyok.



A bejegyzés trackback címe:

https://doris.blog.hu/api/trackback/id/tr24332936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása